al boe

Les obres de reforma, permeses en la fase 1

La mesura entrarà en vigor a partir de dilluns

Les obres de reforma, permeses en la fase 1

DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Efe

El Govern ha aixecat la suspensió per realitzar obres de rehabilitació en edificis existents a tots els territoris que estiguin en fase 1 de desescalada del confinament pel coronavirus, segons ha publicat el BOE aquest dissabte.

Aquestes obres de reforma només estaven permeses en vivendes sense veïns o en locals buits, per evitar riscos de contagi, però des d’ara tornen a estar totes permeses a les zones que estiguin almenys en la fase 1.

Mínim de dos metres entre persones

Notícies relacionades

Per tant, queden permeses les reformes d’edificis des d’aquest dissabte a tots els territoris que ja estan en fase 1 i des del pròxim dilluns, previsiblement, a tot Espanya, ja que està previst que la setmana entrant passin a fase 1 la Comunitat de Madrid i les zones de Catalunya i Castella i Lleó que estan en fase 0.

En l’ordre ministerial que l’autoritza, publicada aquest dissabte pel Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), Sanitat, que té la competència en l’estat d’alarma, afegeix que per als treballs d’intervenció en edificis existents «es garantiran en tot cas les mesures adequades d’higiene i la distància mínima de seguretat entre persones de dos metres». La suspensió havia sigut establerta per una ordre ministerial del 12 d’abril, modificada per una altra del 2 de maig.

Temes:

Desescalada