EN FASE 2

Tornen els exàmens de conduir: mascareta, guants i un alumne per cotxe

La DGT reprèn les proves a les zones que es troben en la fase 2 de la desescalada

Barcelona ( Barcelones )   02.06.2017.  Sociedad.  Report sobre la huelga de examinadores de trafico en España.           Arxiu   DG.  170602     ex  0402      en la   foto: Asamblea de profesores de autoescuelas en Sol de Migdia/ zona de practicas  de autoescuelas de Montjuic          FOTO:  PUIG, JOAN

Barcelona ( Barcelones ) 02.06.2017. Sociedad. Report sobre la huelga de examinadores de trafico en España. Arxiu DG. 170602 ex 0402 en la foto: Asamblea de profesores de autoescuelas en Sol de Migdia/ zona de practicas de autoescuelas de Montjuic FOTO: PUIG, JOAN / JOAN PUIG

3
Es llegeix en minuts
Efe

La Direcció General de Trànsit (DGT) reprendrà aquest dilluns de manera gradual els exàmens teòrics i pràctics per a l’obtenció del permís de conduir a les províncies que es trobin en la fase 2, com l’obligació que alumnes i examinadors portin mascaretes i guants o que només un aspirant vagi al cotxe

En un comunicat la DGT informa aquest dissabte de la publicació de la instrucció a les direccions de trànsit on es recullen les mesures específiques i precaucions necessàries per minimitzar riscos després de consultar a totes les associacions del sector i els sindicats.

No superar un terç de l’aforament

La tornada progressiva de les proves del permís de conduir es produeix una vegada que Ministeri de Sanitat hagi publicat aquest dissabte noves ordres al BOE sobre el procés de desescalada, entre les quals hi ha la reobertura en fase 2 de centres de formació com les autoescoles, sempre que no superin un terç del seu aforament i potenciïn la formació a distància i ‘online’.

A més, hauran de posar a disposició del públic dispensadors de gels hidroalcohòlics o desinfectants autoritzats.

Exàmens teòrics: prioritat per a les pèrdues de vigència

Els exàmens teòrics seran els primers en reprendre’s en totes les direccions que se situen en fase 2, prioritzant els que han perdut la seva vigència i han de renovar l’autorització especial per conduir vehicles que transportin mercaderies perilloses. En dies posteriors es reprendran progressivament la resta d’exàmens teòrics. 

A causa de l’obligatòria distància de separació entre aspirants, la capacitat de les aules serà més reduïda, de manera que en la mesura que sigui possible s’incrementaran les convocatòries per donar resposta a la demanda. 

Distància mínima de dos metres entre alumnes

Els aspirants hauran de portar sempre guants i mascaretes i disposaran d’hidrogel quan sigui necessari. Durant tot l’examen es garantirà la distància mínima de 2 metres entre alumnes.

La realització de la prova pràctica és la que més canvis suposa a causa de l’espai limitat del vehicle. Només hi aniran l’alumne i el professor a la part de davant del vehicle i l’examinador, sol, als seients posteriors. Només hi aniran l’alumne i el professor a la part de davant del vehicle i l’examinador, sol, als seients posteriorsTant els alumnes com els professors hauran de portar guants i mascareta

Quan se suspengui la prova, s’atura

En el moment que la prova sigui declarada no apta per acumulació de faltes o comissió d’una falta eliminatòria, s’interromprà. En el moment que la prova sigui declarada no apta per acumulació de faltes o comissió d’una falta eliminatòria, s’interrompràL’examen se suspendrà per no prolongar la situació de contacte social. Les explicacions sobre l’examen es donaran sempre fora del vehicle mantenint la distància recomanada.

Les escoles particulars de conductors seran les responsables de la neteja i desinfecció dels vehicles al finalitzar cada prova. 

Exàmens de moto, amb un mans lliures

En el cas dels exàmens pràctics de moto, per a la comunicació entre examinador i alumne s’exigirà un intercomunicador de mans lliures bidireccional i eficaç. intercomunicador de mans lliures bidireccional i eficaçLa protecció davant el risc sanitari anirà a càrrec de l’escola, per això es recomana que el micròfon sigui d’ús individual. 

Així mateix, no s’admetran els equips en què l’examinador s’hagi de posar auriculars a les orelles o en què el micròfon quedi massa a prop de la boca, a menys que se’n pugui garantir la total higienització. 

En circuit tancat, de manera esglaonada

Respecte a les proves en circuit tancat, la citació per a les proves d’aptituds i comportament s’efectuarà de manera escalonada per evitar aglomeracions i en zones àmplies on es pugui mantenir la distància de seguretat. Igual que en el cas dels exàmens teòrics, es prohibirà la presència a les pistes de tota persona aliena a la prova i es recomana que cada alumne porti el seu propi equipament. 

Es manté el servei d’exàmens tot el període estival. A causa de la situació excepcional que s’està vivint aquest any, les direccions programaran exàmens durant tot l’estiu a tot el territori nacional. 

Pròrroga de 60 dies de permisos caducats

Notícies relacionades

Trànsit recorda que els permisos i llicències de conducció, així com altres autoritzacions administratives per conduir, amb un període de vigència que caduqui durant l’estat d’alarma i les successives pròrrogues, quedaran automàticament ajornats fins a 60 dies després de la seva caducitat. quedaran automàticament ajornats fins a 60 dies després de la seva caducitat

Els exàmens que se celebrin als centres desplaçats podran mantenir-se sempre que hi hagi garanties del compliment de les mesures de neteja i desinfecció i de distància social establertes en el pla de contingència de la DGT.  Serà el Cap Provincial de Trànsit qui analitzarà la situació de la seva província i prendrà la decisió sobre la conveniència de derivar exàmens als centres oficials.