Iniciativa educativa

Un conte per explicar el confinament als més petits

Diversos ajuntaments catalans distribueixen el conte 'Ja puc sortir de casa' per ajudar a entendre el que ha passat als nens

zentauroepp52988211 31 03 20 confinament pel coronavirus a la conca d odena l en200501085715

zentauroepp52988211 31 03 20 confinament pel coronavirus a la conca d odena l en200501085715 / Marc vila

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els nens han viscut de manera especial el confinament aprovat per evitar la propagació del coronavirus, i ara viuen la desescalada amb sentiments contradictoris i grans canvis en l’entorn. El conte «¡Ja puc sortir de casa!» està pensat precisament per a nens d’edats compreses entre els tres i els nou anys, i aquests dies són molts els ajuntaments catalans que el distribueixen entre els seus habitants. La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Matadepera (Vallès Occidental) n’és un, i la seva regidora Núria García apunta el seu valor:  «D’alguna manera o una altra, a tots ens ha afectat aquest confinament, però el fet de posar-lo en un conte i fer-ne partícips els petits pot ser una bona manera d’encarar aquesta situació».

El conte, explica l’ajuntament, té per objectiu disminuir les ansietats i incerteses que s’han generat aquestes últimes setmanes de confinament entre la població infantil i construir alhora nous hàbits saludables. Amb il·lustracions de Mercè Tous, textos de Lourdes Campuzano, l’assessorament del doctor Bonaventura Clotet, cap del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Germans Trias i Pujol, i la col·laboració de l’Hospital Sant Joan de Déu, el llibre està publicat per Editorial Mediterrània, i compta també amb una sèrie de consells dirigits als pares i educadors per facilitar el desconfinament.