26 maig 2020

Anar al contingut

Iniciativa educativa

Un conte per explicar el confinament als més petits

Diversos ajuntaments catalans distribueixen el conte 'Ja puc sortir de casa' per ajudar a entendre el que ha passat als nens

El Periódico

Un conte per explicar el confinament als més petits

Marc vila

Els nens han viscut de manera especial el confinament aprovat per evitar la propagació del coronavirus, i ara viuen la desescalada amb sentiments contradictoris i grans canvis en l’entorn. El conte «¡Ja puc sortir de casa!» està pensat precisament per a nens d’edats compreses entre els 3 i els 9 anys, i aquests dies són molts els ajuntaments catalans que el distribueixen entre els seus habitants. La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Matadepera (Vallès Occidental) n’és un, i la seva regidora Núria García apunta el seu valor:  «D’una manera o una altra, a tots ens ha afectat aquest confinament, però el fet de posar-lo en un conte i fer-ne partícips els petits, pot ser una bona manera d’encarar aquesta situació».

El conte, explica l’Ajuntament, té per objectiu disminuir les ansietats i incerteses que s’han generat aquestes últimes setmanes de confinament entre la població infantil construint alhora nous hàbits saludables. Amb il·lustracions de Mercè Tous, textos de Lourdes Campuzano, l’assessorament del doctor Bonaventura Clotet, cap del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Germans Trias i Pujol i la col·laboració de l’Hospital Sant Joan de Déu, el llibre està publicat per l’Editorial Mediterrània, i compta també amb una sèrie de consells dirigits als pares i educadors per facilitar el desconfinament.

En aquest enllaç es pot descarregar una edició digital del conte.