13 jul 2020

Anar al contingut

efectes del confinament

Les obres de la Sagrada Família no es reprenen ara per ara

La tasca dels operaris no està prevista que s'engegui almenys fins a finals d'any

Les obres de la Sagrada Família no es reprenen ara per ara

RICARD CUGAT

Les obres de la SagradaFamília no es reprendran «fins que s’hagi aconseguit un nombre de visitants estable en el temps», ja que l’obra es construeix principalment gràcies a les entrades. Així ho ha confirmat l’agència catalana ACN arran de la informació que ha avançat TV3, que indica que l’obres estaran parades almenys entre vuit i nou mesos, fins a finals d’any, per la caiguda d’ingressos.

Així mateix, la junta constructora de la Sagrada Família ha fet un expedient de regulació temporal d’ocupació (erto) al 40% de la plantilla. La voluntat de la junta constructora és suspendre la relació laboral només de forma temporal i restablir la situació contractual una vegada es pugui reactivar l’activitat. A més, s’ha compromès, expliquen les fonts consultades, a complementar el sou dels treballadors afectats durant aquest període.

Des de la Sagrada Família reconeixen que «no és clara la data de reobertura» de la basílica. Consideren que «el calendari és incert». A més, afegeixen, «un dels objectius del temple és garantir la seguretat tant de visitants com de treballadors de cara a la reobertura».