actuació policial

Detingut un funcionari per introduir droga a la presó de Lledoners

Ha quedat en llibertat amb càrrecs després que li trobessin haixix al cotxe

zentauroepp50394404 lledoners200520185231

zentauroepp50394404 lledoners200520185231 / JON NAZCA

1
Es llegeix en minuts

Els Mossos d’Esquadra han detingut un funcionari de la presó barcelonina de Lledoners, que ha quedat en llibertat amb càrrecs per ordre judicial i ha sigut expedientat per la Generalitat per apartar-lo cautelarment de les seves funcions, acusat d’intentar introduir droga en aquesta presó. 

Segons han informat a Efe fonts pròximes al cas, el funcionari de presons va ser detingut dilluns passat pels Mossos d’Esquadra, després d’una investigació dels serveis penitenciaris de la Generalitat, davant de les sospites que traficava amb droga en l’exercici de les seves funcions a la presó. 

Haixix al cotxe

En el marc de la investigació, que van iniciar els serveis penitenciaris i van culminar els Mossos d’Esquadra, es va sotmetre a un seguiment el funcionari, que finalment va ser detingut dilluns passat, a primera hora del dia, quan s’incorporava al torn de matí. 

Notícies relacionades

Els Mossos d’Esquadra van registrar el vehicle del funcionari i van localitzar una placa d’haixix de 120 grams, que suposadament portava preparada per introduir-la al centre de Lledoners i passar-la a interns, que després la revendrien a altres presos.  El detingut ha passat ja a disposició del jutjat número 3 de Manresa, que ha acordat la seva llibertat amb càrrecs, segons les fonts. 

Paral·lelament, els Serveis d’Inspecció de la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima, dependents de la conselleria de Justícia de la Generalitat, han obert un expedient per adoptar mesures cautelars contra el funcionari i apartar-lo del servei temporalment.  No obstant, l’expedient intern no es podrà resoldre de manera definitiva fins que finalitzi el procediment judicial, encara en curs.

Temes:

Drogues