crisi sanitària internacional

La Fundació La Caixa destina 1,8 milions a sis projectes d'investigació contra la Covid-19

Les iniciatives responen als tres pilars clau d'actuació contra el coronavirus: prevenció, diagnòstic i tractament

zentauroepp53465596 la fundaci n  la caixa  destina 1 8 millones de  euros a sei200519161045

zentauroepp53465596 la fundaci n la caixa destina 1 8 millones de euros a sei200519161045

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Fundació La Caixa ha seleccionat sis projectes clau per fer front a la Covid-19 dins de la convocatòria exprés del programa ‘CaixaImpulse’, posada en marxa a finals de març davant de l’emergència sanitària causada per la pandèmia. Davant de l’èxit i l’excepcionalitat de la convocatòria, l’entitat ha decidit incrementar la dotació fins als 1,8 milions d’euros per a aquestes iniciatives d’innovació biomèdica a fi de trobar i implementar noves vies per actuar contra la malaltia.

Els sis projectes seleccionats responen als tres pilars clau d’actuació contra el coronavirus: prevenció, diagnòstic i tractament. Tres dels treballs se centren en la recerca d’una vacuna, un en l’aplicació de teràpies experimentals, un altre en el desenvolupament d’un test de diagnòstic i l’últim en un respirador de baix cost. Dels centres seleccionats, tres estan situats a la Comunitat de Madrid (CNIO, Institut de Salut Carles III i CSIC), un al País Valencià (Fundació Universitat Catòlica de València San Vicente Mártir) i dos a Portugal (Universitat de Lisboa i Centre d’Engenharia i Desenvolvimento). 

«Una prioritat»

«Trobar solucions per fer front a la crisi sanitària i social generada per la pandèmia del coronavirus és una prioritat per a la Fundació La Caixa. Esperem que aquests nous projectes contribueixin a posar fi a aquesta malaltia, que està tenint efectes devastadors a tot el món, així com a estar més preparats davant dels reptes d’avui i del futur», comenta Ángel Font, director corporatiu d’Investigació i Estratègia de la Fundació Bancària La Caixa.

Notícies relacionades

En la selecció de les sis iniciatives s’ha valorat la viabilitat tècnica i científica, el potencial de transferència, la rellevància social i l’impacte del projecte