sisme a Catalunya

Registrat un terratrèmol de magnitud 2,4 a la Ribera d'Ebre

Ha sigut lleugerament percebut entre els municipis de Rasquera i Tivenys i no ha causat danys

zentauroepp18422404 rasquera200515094245

zentauroepp18422404 rasquera200515094245

1
Es llegeix en minuts
Efe

L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGCat) ha informat que a les 02.53 hores d’aquesta matinada s’ha registrat un sisme de magnitud 2,4 a la comarca de la Ribera d’Ebre, a la província de Tarragona.

Aquest petit terratrèmol ha sigut «lleugerament percebut» a l’àrea epicentral, situada entre els municipis de Rasquera i Tivenys, i no ha causat danys.

El telèfon d’emergències 112 no ha rebut avisos sobre això, segons ha informat Protecció Civil.

Fa just una setmana, un altre terratrèmol amb epicentre al terme municipal de Riudarenes (Selva) es va deixar notar a les províncies de Girona i Barcelona. El sisme no va causar danys, segons les primeres informacions.

La tremolor, que va arribar a la magnitud 3,6 en l’escala de Richter, es va produir a les 14.47 hores. El terratrèmol es va originar a cinc quilòmetres de profunditat.

Notícies relacionades

El sisme es va percebre a les comarques de la Selva, el Gironès, el Maresme, el Vallès Oriental i el sud d’Osona. Veïns del barri dels Químics de Girona i de poblacions com Santa Coloma de Farners, Caldes de Malavella, Arbúcies, Blanes i Tordera van notar efectes com que el sofà on eren asseguts es movia o es desplaçava cap endavant.