triple denúncia

Intervinguda una tonyina vermella de 82,4 quilos al port d'Arenys de Mar

El pescador va dir que l'havia capturat de forma accidental però la tenia preparada per vendre

15/05/2020 Intervenido un atún rojo en Arenys

15/05/2020 Intervenido un atún rojo en Arenys / GUARDIA CIVIL (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Guàrdia Civil va intervenir el 6 de maig una tonyina vermella de 82,4 quilos al port d’Arenys de Mar (Barcelona) per estar capturada per una embarcació pesquera que no tenia l’autorització per a la pesca d’aquesta espècie.

Els fets van succeir quan una patrulla del port de la Guàrdia Civil de Premià de Mar (Barcelona), durant una inspecció rutinària al port pesquer d’Arenys, va observar com des d’una embarcació descarregaven el que semblava una tonyina que immediatament era tapada amb una lona, ha explicat l’Institut Armat en un comunicat aquest divendres.

Ja eviscerat

Notícies relacionades

Els agents van identificar la peça com una tonyina vermella, i el propietari de l’embarcació que l’havia pescat va explicar que l’havia capturat de forma accidental. No obstant la Guàrdia civil explica que la tonyina es trobava ja eviscerada, cosa que indicava que seria venuda «imminentment», per la qual cosa la peça va quedar dipositada a les instal·lacions de la Confraria de Pescadors d’Arenys de Mar.

Després d’això va ser traslladada al Centre de recuperació d’animals marins (Cram) del Prat de Llobregat (Barcelona) perquè servís com a alimentació per a altres animals. Els agents van aixecar tres actes de denúncia a l’amo de l’embarcació per realitzar la pesca d’espècies d’un «despatx diferent del de la seva embarcació», per realitzar una pesca accidental i no comunicar-ho abans d’arribar a port i descarregar la peça sense passar-la per la llotja, i per portar a port una espècie eviscerada.