desescalada penitenciària

Els fills de dones preses a Wad-Ras poden passejar des d'aquesta setmana

Les sortides van començar el 27 d'abril però es van interrompre perquè un menor va caure malalt tot i que va donar negatiu en Covid-19

wad-ras

wad-ras

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Els fills de les dones preses a la presó de Wad-Ras, a Barcelona, poden sortir a passejar una hora al dia des de dimarts acompanyats d’un treballador de la presó si la mare ho autoritza.

La conselleria de Justícia de la Generalitat ha explicat en un comunicat aquest dijous que van començar a fer sortides el 27 d’abril, però van quedar interrompudes una setmana després perquè un menor es va posar malalt i, malgrat que va donar negatiu en Covid-19, es va aplicar el protocol de confinament per precaució.

L’únic departament de mares a Catalunya 

Abans del decret d’estat d’alarmaels nens de fins a tres anys que són a Wad-Ras amb les seves mares sortien cada dia per anar a la guarderia i passaven els caps de setmana amb familiars o famílies d’acollida.

Notícies relacionades

A la presó de dones de Barcelona hi ha l’únic departament de mares a Catalunya, i hi ha set preses que conviuen a la presó amb els seus fills: tres són nadons de fins a dos mesos, per la qual cosa no sortiran als passejos, i la resta són menors de fins a tres anys, l’edat màxima fins a la qual els nens poden viure a la presó amb les seves mares.

Sabates diferents a les habituals per evitar contagis

Els treballadors que acompanyen els nens a passejar són l’educadora, la treballadora social, la monitora d’esports i el psicòleg assignats al departament de mares i, per sortir, els menors utilitzen unes sabates diferents a les habituals per evitar contagis.

Temes:

Nens Desescalada