crisi sanitària

Dimiteix la consellera aragonesa que va aplaudir les proteccions casolanes dels sanitaris

Pilar Ventura, responsable de la Sanitat d'Aragó, assegura que no vol ser un «destorb» en la recuperació

zentauroepp53394962 21 04 2020 la consejera de sanidad del gobierno de arag n  p200512182224

zentauroepp53394962 21 04 2020 la consejera de sanidad del gobierno de arag n p200512182224 / GOBIERNO DE ARAGON

2
Es llegeix en minuts
Laura Carnicero

Pilar Ventura ha decidit deixar de ser «un destorb» i no allargar una situació que s’havia fet insostenible. La consellera de Sanitat ha anunciat aquesta tarda la seva dimissió acompanyada pel president de la comunitat, Javier Lambán, a la Sala de Columnes de l’edifici Pignatelli, l’escenari habitualment elegit per als moments solemnes, tal com informa ‘El Periódico de Aragón’, diari del grup Zeta, de Prensa Ibérica. De moment no ha transcendit el nom de la seva substituta o substitut. El president ha dit que no vol dedicar avui cap paraula a la persona «que demà o demà passat» substituirà la consellera sortint.

Ventura ha dit que no ha d’estar al capdavant de la sanitat aragonesa en un moment en què els sindicats i els col·legis professionals no l’accepten. «No puc estar al capdavant de la sanitat quan els sindicats del sector i els col·legis professionals no m’accepten. No vull ser un destorb per a aquesta recuperació i per això considero que he de deixar el càrrec». Amb aquestes paraules, Pilar Ventura concloïa la seva compareixença, sense preguntes, després d’haver reconegut de nou el seu error en l’últim ple de les Corts i resumir la seva gestió en aquests dos intensos mesos de crisi sanitària. 

Ventura ha tornat a reconèixer que es va equivocar amb les seves declaracions de la setmana passada en seu parlamentària, en les quals va afirmar que la creació d’equips de protecció casolans per part dels professionals sanitaris havia sigut «fins i tot un estímul» per ajudar Salut davant de la manca de materials en la pandèmia. La consellera sortint ha insistit que no va voler «ofendre ningú».

«Sens dubte que em vaig equivocar en la meva expressió quan he ofès, però mai va ser la meva intenció. Ha sigut molt dur i complicat el subministrament dels equips de protecció als professionals del sistema. Des de la meva primera compareixença a les Corts he estat demanant perdó i ho he fet d’una forma sincera», ha assegurat Ventura, amb rostre seriós. 

Lambán ha destacat la seva altura «moral i ètica» i la seva categoria «com a dona». «Jo no l’hauria cessat. Ho fa perquè creu que, d’aquesta manera, contribueix per facilitar la gestió de la crisi sanitària», ha dit el president. «Jo no l’hauria cessat», ha repetit Lambán en diverses ocasions.

Notícies relacionades

Pilar Ventura va néixer a Saragossa (1958). És funcionària del Grup A, del cos d’Administradors Superiors de l’Administració de la Comunitat Autònoma d’Aragó.

Llicenciada en Dret per la Universitat de Saragossa, va exercir l’advocacia des del 1980 al 1990. Ha sigut secretària general del Servei Aragonès de Salut del 1993 al 1995; directora general de Gestió de Personal en el Departament d’Educació, Cultura i Esport (2004-2007); directora general de la Funció Pública del Departament de Presidència (2007-2008); consellera del Departament de Ciència, Tecnologia i Universitat (2008-2010); directora general de Cooperació Autonòmica del Ministeri de Política Territorial i Administració Pública; secretària general tècnica del Departament de Sanitat entre el 2015 i el 2018. Va ser nomenada consellera de Sanitat el juliol del 2018 després de la renúncia de Sebastián Celaya.