investigació del Servei Andalús de Salut

Dimiteix el director de l'Hospital Virgen Macarena de Sevilla després de les crítiques per la gestió de la pandèmia

Francisco Merino López ha al·legat «motius familiars» per adoptar aquesta decisió

undefined53009854 sanitarios del hospital virgen del roc o  despu s del aplaud200402212131

undefined53009854 sanitarios del hospital virgen del roc o despu s del aplaud200402212131 / Eduardo Briones

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Servei Andalús de Salut (SAS) ha rebut aquest dimarts la dimissió del director gerent de l’Hospital Universitari Virgen Macarena de Sevilla, Francisco Merino López, que al·lega «motius familiars» per adoptar aquesta decisió. Merino deixa el seu càrrec després que el SAS obrís diumenge passat una informació reservada en aquest centre hospitalari a fi d’analitzar les causes de l’alt índex de professionals contagiats pel virus SARS-CoV-2 i després de les crítiques de la junta de personal de l’hospital.

En concret, el SAS va obrir una investigació per identificar factors associats a la hipotètica agregació de casos, especialment en el servei d’Urgències, així com conèixer la incidència de casos de Covid-19, calcular la taxa d’incidència segons categoria professional, conèixer la distribució temporoespacial dels casos i identificar les característiques estructurals, organitzatives i funcionals facilitadores de la transmissió.

A més, la junta de personal de l’hospital ha exigit en els últims dies la seva dimissió immediata davant de la «nefasta gestió» que ha dut a terme durant la pandèmia de coronavirus. Entre els motius al·ludits per la junta de personal hi havia «la falta d’informació» sobre la situació derivada de la Covid-19, així com la falta de compromís per part de la direcció hospitalària de participar «activament» en les mesures adoptades per fer front al virus.

Notícies relacionades

A més, afegien en un comunicat, els professionals del centre hospitalari patien l’«actitud prepotent i un excés d’autoritat» per part del gerent. La Junta d’Andalusia ha indicat en una nota que en els pròxims dies tindrà lloc el nomenament d’un nou gerent –fins aleshores, la direcció mèdica del centre assumeix la gerència en funcions– i que des del SAS s’agraeix la «dedicació i compromís» del fins ara gerent.

Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Facultat de Medicina de la Universitat de Còrdova, Merino ha sigut director gerent de l’Àrea d’Atenció Primària i gerent de l’Hospital Santa Bárbara de Puertollano, així com gerent de la clínica Asisa de Còrdova i de l’Àrea Integrada de Guadalajara. Prèviament al seu nomenament a Sevilla, treballava com a gerent adjunt d’Assistència Hospitalària (Ordenació Assistencial i Innovació Organitzativa) del Servei Madrileny de Salut (Sermas).