programa de la caixa

Ajuts a accions culturals transformadores creades en la crisi de la Covid

L''Art for change' de La Caixa distribuirà 350.000 euros entre projectes artístics innovadors

El termini per a la presentació d'iniciatives està obert fins al 8 de juny

zentauroepp53393782 soc la caixa200512172143

zentauroepp53393782 soc la caixa200512172143

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Fundació La Caixa ja ha obert la convocatòria del programa d’ajuts a projectes culturals i artístics participatius i comunitaris ‘Art for change’, al qual destinarà un pressupost total de 350.000 euros i que aquest any fa especial èmfasi en iniciatives relacionades amb l’impacte que ha tingut el coronavirus, tant en el terreny social com en el cultural. 

Dirigit a projectes creats per entitats culturals i artistes que impulsen activitats vinculades a les arts plàstiques, la fotografia, la música, la literatura i les arts escèniques com a recursos de transformació social, el programa ‘Art for change’ busca impulsar el desenvolupament personal dels participants mitjançant la seva implicació en el procés creatiu, a més de la cohesió i la inclusió social, i la regeneració social de caràcter comunitari, entre altres aspectes.

Noves necessitats

Sobre els projectes que es presentin a la convocatòria d’aquest any, marcat per les conseqüències de la crisi social i cultural derivada de la pandèmia, les bases del concurs recullen de manera específica que les creacions candidates hauran «d’afrontar les noves necessitats que aniran sorgint en la societat». 

Notícies relacionades

Així les coses, el director de Cultura i Divulgació Científica de la Fundació La Caixa, Ignasi Miró, ha assegurat que els projectes que finalment se seleccionin hauran de ser «una via de comprensió i expressió d’una nova realitat, i de crear noves formes i espais per a la reflexió, el diàleg, la convivència i la transformació». Els efectes que la irrupció del coronavirus han tingut sobre el dia a dia de tots els ciutadans seran, doncs, una referència gairebé ineludible.

En la convocatòria del 2019 es van presentar a l’‘Art for change’ unes 300 propostes d’artistes i entitats de tot l’Estat, de les quals se’n van seleccionar finalment un total de 19. La convocatòria d’aquest any estarà oberta fins al 8 de juny, i els seleccionats es donaran a conèixer a l’octubre.