després de tres mesos tancat

Obre Disneyland Xangai, el primer parc temàtic del món que torna a l'activitat

La reobertura marcarà el camí de la resta d'instal·lacions de Disney a França, Estats Units i l'Àsia, que estan tancats pel coronavirus

Limita l'aforament al 30% de la seva capacitat, insta a mantenir la distància física, l'ús obligatori de mascaretes i fa controls de temperatura als visitants

disneyland-shangai / periodico

2
Es llegeix en minuts
Efe

Disneyland Xangai va obrir aquest dilluns les portes de nou als visitants i es va convertir en el primer parc de l’empresa nord-americana que reprèn la seva activitat en tot el món després de més de tres mesos tancat a causa de la pandèmia de coronavirus.

L’obertura del parc de la capital financera xinesa marcarà el camí de la resta d’instal·lacions de Disney a França, Estats Units i l’Àsia, que estan tancats a causa del virus.

El parc temàtic de Xangai ha reobert amb l’aforament limitat al 30% de la seva capacitat diària fixada pel Govern xinès i amb mesures de seguretat com el manteniment de la distància física, l’ús obligatori de mascaretes i controls de temperatura per a visitants i empleats.

Les entrades posades a la venda per internet divendres passat, amb un preu de 56 euros per persona i dia, es van esgotar al cap de poques hores.

S’han pintat bandes grogues en els accessos per mantenir la distància entre els visitants a les cues per entrar al parc, que ha incrementat també la freqüència de neteja i desinfecció de les instal·lacions.

En un comunicat, Disney va assenyalar que s’establirien «noves mesures i procediments, inclosa l’obertura amb assistència limitada» i el «distanciament social en files, restaurants, vehicles de passeig i altres instal·lacions del parc».

El president i gerent general del Xangai Disney Resort, Joe Schott, va indicar en la nota que, «quan sigui el moment adequat», altres parcs de la companyia «podran tornar a donar la benvinguda als convidats».

Schott va dir als periodistes que confia que la reobertura «serveixi de far al llarg del món i que confereixi esperança i inspiració a les persones».

En les imatges difoses pels mitjans xinesos es pot observar desenes de visitants caminant pel parc mentre els empleats saluden amb la mà als nouvinguts.

La setmana passada Disney va anunciar que els seus beneficis van caure un 91% en l’últim trimestre a causa de la pandèmia, que va suposar una reducció dels guanys abans d’impostos de 1.400 milions de dòlars (1.290 milions d’euros).

El Parc Disney de Xangai, igual com el de Hong Kong, va tancar el passat 25 de gener, dos dies després que la Xina clausurés la ciutat de Wuhan i posés milions de persones en aïllament per intentar contenir la propagació del virus.

Notícies relacionades

El de Tòquio va tancar també al febrer i els d’Europa i els Estats Units ho van fer al març.

La Xina ha obert en els últims dies els museus i atraccions turístiques com la Ciutat Prohibida de Pequín, però manté tancats encara altres llocs de lleure com els cines o els populars karaokes.