INGRESSAT A L'HOSPITAL DE LA GARROTXA

Detingut un home a Olot per apunyalar el seu pare

És la segona vegada que l'agressor, de 43 anys, fereix de gravetat el seu progenitor, de 74

28/12/2019 Un vehículo de Mossos d’Esquadra en una imagen de archivo.

28/12/2019 Un vehículo de Mossos d’Esquadra en una imagen de archivo. / MOSSOS D'ESQUADRA (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts
Efe

Els Mossos d’Esquadra han detingut per un delicte de temptativa d’homicidi un veí d’Olot, de 43 anys, per haver apunyalat el seu pare, de 74, ferint-lo greument. L’home ja havia protagonitzat una altra agressió al seu progenitor amb un arpó per la qual va ser condemnat a tres anys de presó.

Els fets han ocorregut aquest divendres cap a les 15.50 hores al domicili familiar, ubicat al carrer Sant Cristòfor d’Olot, durant una forta discussió entre pare i fill, segons han informat fonts policials.

Durant la discussió, el fill, David Ch., amb nombrosos antecedents, hauria atacat el seu pare amb un ganivet, assestant-li, pel que sembla, diverses punyalades.

Els dos homes han sigut traslladats a l’Hospital comarcal de la Garrotxa, on el pare ha sigut ingressat a urgències. El fill ha sigut detingut i traslladat després a dependències policials.

Agressió anterior amb un arpó

Però no és la primera vegada que David Ch. ataca el seu pare, ja que al febrer del 2012 l’Audiència de Girona el va condemnar a tres anys de presó perquè durant una discussió que van mantenir l’1 de març del 2011 el va disparar amb un fusell de pesca submarina que el va ferir en la part superior del pit.

El fiscal havia sol·licitat 9 anys i 11 mesos de presó però l’Audiència li va rebaixar la pena en més de dos terços a l’entendre que l’acció s’emmarcava en un delicte de lesions, no en una temptativa d’homicidi, com considerava el ministeri públic.

Atac a una parella

El pare va retirar la denúncia contra el fill, que ja acumulava en aquell moment una sentència condemnatòria a dos anys de presó dictada el novembre del 2010 per una agressió amb un martell a una parella lituana en un bar d’Olot, ocorreguda el 23 de desembre del 2008.

Notícies relacionades

Com a conseqüència de l’agressió, l’home va perdre sis dents i va patir una fractura al maxil·lar superior, entre altres lesions, mentre que la dona va haver de ser operada d’una ferida incisa al pòmul esquerre.

La Unitat d’Investigació de la comissaria d’Olot s’ha fet càrrec d’aquesta nova agressió i el detingut passarà en els pròxims dies a disposició del Jutjat d’Instrucció de guàrdia d’Olot.