mesures de prevenció

Els autobusos de Barcelona tindran mampares per evitar el contagi dels conductors

Fins ara hi havia un sistema provisional que s'anirà canviant en les pròximes setmanes

segea50454831 barcelona  18 10 2019   econom a  escada afectaci n  de mome200506180920

segea50454831 barcelona 18 10 2019 econom a escada afectaci n de mome200506180920 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) han posat en marxa la instal·lació de mampares de protecció en la flota d’autobusos, tant en les línies de gestió directa com indirecta per minimitzar el risc de contagi.

En un comunicat, els dos organismes han explicat aquest dimecres que l’objectiu primordial de la mesura és la protecció dels conductors d’autobús, ja que són un dels col·lectius que podria estar més exposat al contacte amb altres persones en l’escenari de la nova mobilitat després de la pandèmia.

Es tracta de mampares de policarbonat que s’adapten a la forma de la porta del conductor, el pupitre, la màquina validadora i la resta de l’equipament present a cada vehicle, i que podran incloure una finestreta de comunicació. «A mesura que avanci el procés de desconfinament, la demanda i l’oferta de transport públic anirà augmentant progressivament, de manera que serà necessari extremar encara més les mesures de protecció personal», han apuntat.

Un sistema provisional

Notícies relacionades

Fins al moment, la protecció personal dels conductors s’ha dut a terme amb sistemes provisionals que han obligat els passatgers a entrar i sortir dels vehicles per la porta posterior per aïllar la zona de conducció. Ara, la instal·lació de les mampares suposa una solució duradora que torna a permetre accedir a l’autobús per la porta davantera i facilita el control de l’aforament i la inspecció de la validació dels títols de transport.

La setmana passada es va iniciar la instal·lació als autobusos de les línies de gestió indirecta i es preveu que en un termini d’un mes els 758 vehicles d’aquesta flota ja estiguin equipats amb les mampares, mentre que en la flota de TMB, amb 1.140 vehicles de diferents mides, la producció i implantació està prevista per al juny.