Malgrat el decret d'alarma

Les forces policials despleguen controls a les carreteres per evitar desplaçaments per l'1 de maig

A les sortides de Madrid, 1.000 agents de la Policia Municipal comproven els motius dels viatges

Els Mossos activen 350 controls i demanen respecte a les mesures de confinament

zentauroepp53278744 colas salida madrid200430155538

zentauroepp53278744 colas salida madrid200430155538 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Agencias

Els Mossos d’Esquadra despleguen a partir d’aquest dijous un total de 350 controls policials i 1.300 agents en carreteres i autopistes de Catalunya per evitar desplaçaments a segones residències pel pont de la festivitat de l’1 de maig, Dia del Treball.

Segons han apuntat en una nota de premsa, els controls s’inicien aquest dijous i fins diumenge, i els controls també es faran en carreteres secundàries, en vies interurbanes i d’entrada a municipis de segones residències.

Els controls es duran a terme en totes les franges horàries, de dia i nit, «per assegurar que la mobilitat es redueix al màxim i que només circulen per les vies catalanes les persones que ho poden acreditar d’acord amb les mesures vigents», expliquen.

La policia catalana recorda que aquests controls tindran l’objectiu d’identificar les persones que circulin, i si no poden acreditar cap dels motius previstos per l’estat d’alarma, seran denunciades i penalitzades amb sancions d’entre 600 i 30.000 euros.

Responsabilitat 

Amb tot, ha fet una crida a la població perquè «continuï respectant» les mesures vigents i no es relaxi ni se salti les restriccions, i apel·la a la responsabilitat de totes les persones per aconseguir minimitzar la propagació del Covid-19.

«Per això, aquest cap de setmana, que segons les previsions lluirà el sol i pujaran les temperatures, continuarà no existint l’’Operació Sortida’ que es realitzaria en una situació de normalitat», insisteixen els Mossos.

Arran de les noves mesures que entren a partir del dissabte 2 de maig establertes pel Govern, la policia recorda que la pràctica d’esport s’ha de realitzar de manera individual i la sortida dels nens s’ha de fer seguint les indicacions establertes i respectant les mesures de distanciament social.

Notícies relacionades

La policia municipal de Madrid ha desplegat, per la seva banda, un miler d’agents en l’operació de controls per carretera per evitar els desplaçaments amb motiu del pont de maig.