Iniciatives contra la pandèmia

Fotògrafs contra el coronavirus

Ja s'han recaptat més de 30.000 euros amb les obres que han donat els artistes per a Metges sense Fronteres

covid / periodico

1
Es llegeix en minuts
Mar Sellés Ramoneda

Ja són moltes les iniciatives que s’estan generant per recaptar diners per a la lluita de la pandèmia del Covid-19. Ara, més de 150 fotògrafs de tot el món s’han unit amb l’objectiu de recaptar fons mitjançant la venda de les seves fotografies per recolzar la tasca de Metges sense Fronteres (MSF) contra el coronavirus, sota la coordinació de Jordi Pizarro i Eloisa d’Orsi.

Temporal de neu a la Barceloneta / FERRAN NADEU

‘Fotos vs Covid’ dona la possibilitat d’adquirir les obres d’alguns dels millors fotògrafs d’Espanya i l’Amèrica Llatina, així com d’altres països, a través de la seva pàgina web. Els diners que es recaptin de la venda d’aquestes fotografies van a l’ONG Ruido Photo, una entitat que es dedica a la imatge documental i a la sensibilització en drets humans. Aquesta s’encarregarà de transferir els fons (menys els costos de producció, que són 15 €, aproximadament, per còpia) a MSF.

Notícies relacionades

La campanya benèfica ja ha aconseguit recaptar més de 30.000 € després que centenars de persones hagin comprat imatges de Carlos Spottorno, Chema Conesa, Consuelo Bautista, Laia Abril, Moisés Saman, Eduardo Nave, Álvaro Ybarra, Gianluca Battista, Pep Bonet, Joan Guerrero, Txema Salvans, entre molts d’altres. També participen en el projecte els fotògrafs d’EL PERIÓDICO Elisenda Pons, Julio Carbó, Albert Bertran i Ferran Nadeu.

‘Facciosos i folklòrics’ / Albert bertran

Les tirades de les imatges que se cediran seran tan llargues com compradors hi hagi, sense límits de nombre de còpies, perquè l’important, segons els organitzadors, «és l’acció social».