resolució d'un cas mediàtic

Un milionari noruec, detingut per l'homicidi de la seva dona desapareguda

La dona de Tom Hagen, una de les fortunes del país nòrdic, va ser vista per última vegada el 2018

tomhagen

tomhagen

2
Es llegeix en minuts
Efe

El milionari noruec Tom Hagen, la dona del qual està desapareguda des de fa un any i mig, ha sigut detingut i imputat per homicidi o col·laboració en homicidi, ha informat avui la policia noruega.

L’arrest de Hagen, un inversor immobiliari que controla, a més, una de les principals elèctriques noruegues, suposa un gir en un cas que ha generat gran atenció mediàtica en aquest país nòrdic i que inicialment es va creure que es tractava d’un segrest.

«No hi ha hagut cap segrest»

«No hi ha hagut cap segrest, ni tampoc negociacions reals ni res més. Tot té el segell d’una maniobra de distracció clara i planejada», ha dit avui en roda de premsa l’inspector Tommy Brøske.

Brøske va apel·lar al fet que la investigació segueix oberta per rebutjar comentar les sospites que existeixen i els suposats motius del milionari, que demà passarà a disposició judicial i per al qual es demanaran quatre setmanes de presó preventiva, a més que es permetin registres en algunes de les seves propietats.

Canvi d’hipòtesi el juny passat

La policia noruega ja havia canviat el juny passat la hipòtesi principal sobre la desaparició d’Anne-Elisabeth Hagen de segrest a homicidi per la falta de senyals de vida i la poca disposició per a la comunicació i el contacte dels presumptes capturadors.

Les sospites contra el seu marit –detingut aquest matí quan es dirigia a la feina, segons va avançar el diari ‘VG’– s’han anat reforçant els últims mesos, va explicar Brøske.

Desapareguda l’octubre del 2018

Anne-Elisabeth Hagen, de 68 anys, va ser vista per última vegada el 31 d’octubre del 2018 a la seva casa de Lørenskog, al nord-est d’Oslo, on es va trobar una carta dels presumptes capturadors exigint un rescat econòmic en criptomoneda (9 milions d’euros a Monero, segons mitjans noruecs) i amenaçant de fer-li mal si no els pagaven.

La desaparició es va fer pública el gener de l’any següent, i a finals d’aquell mes, la família va demanar públicament un senyal de vida i el canvi a una altra plataforma digital que facilités millor la comunicació.

Gran desplegament operatiu

Notícies relacionades

El cas ha provocat un gran desplegament operatiu i una àmplia investigació en què han participat Interpol i Europol.

Segons la revista econòmica ‘Kapital’, Hagen ocupa el lloc número 172 entre les fortunes més grans de Noruega, amb 1.700 milions de corones (174 milions d’euros). La parella, que té dos fills, portava una vida de baix perfil, d’acord amb mitjans noruecs.