el pla de desescalada del Covid-19

L'alcalde de Vigo, obert a quadricular les platges per a la seva reobertura

Abel Caballero també contempla la conversió en zona de vianants de carrers sencers en diumenges i dies festius per al gaudi ciutadà

zentauroepp48138243 fotodeldia  graf377  vigo  13 05 2019   aspeto que presenta 200428173900

zentauroepp48138243 fotodeldia graf377 vigo 13 05 2019 aspeto que presenta 200428173900 / Salvador Sas

1
Es llegeix en minuts
Mario Nespereira

A compte del que dicti el comitè assessor que orientarà l’Ajuntament de Vigo en la desescalada, l’alcalde Abel Caballero ha llançat avui una de les idees en les quals ja treballa: l’obertura de les platges, això sí, amb mesures extraordinàries de seguretat, tal com informa el ‘Faro de Vigo’, diari del grup Prensa Ibérica. Una és quadricular les platges, de manera que es limitaria l’aforament de banyistes per zones especificades i es minimitzaria el contacte entre persones; i l’aplicació camins d’anada i tornada als passejos pròxims. «Estem fent un estudi ja», ha avançat l’alcalde, mentre ha reivindicat la propietat de la idea, que ja va traslladar al si de la Femp, després que la Junta d’Andalusia traslladés diumenge una proposta similar. «Vaig molt per davant en tot això, una altra cosa és que no ho expliqui», ha sentenciat.

Caballero ha remarcat que l’«element central» de totes aquestes mesures haurà de ser la seguretat, però ha remarcat que la reobertura condicionada de les platges incentivaria el flux de visitants, sobretot turisme nacional, i esperonaria l’ocupació dels hotels. Això sí, el cap de l’executiu municipal ha descartat l’ús de mampares.

Notícies relacionades

Després de mantenir una reunió amb el sector de la construcció, al qual ha promès mantenir el ritme d’inversió des del Concello, i hores abans de mantenir una altra trobada amb l’hostaleria i els restaurants, Caballero ha destapat una altra mesura per evitar al màxim els contactes: la conversió en zona de vianants temporal de carrers en dies festius i diumenges. La primera podria ser Areal, aquest mateix 1 de maig festiu, si les previsions meteorològiques acompanyen, va posar com a exemple; i seguidament podrien arribar-ne d’altres, com Camelias, Policarpo Sanz i els carrers de Barcelona i Zamora, salvaguardant els accessos a Povisa.

D’altra banda, l’Ajuntament plantejarà als hotelers eixamplar terrasses i l’ocupació d’espais públics per esquivar les limitacions d’aforament.

Temes:

Vigo