confinament

Els Mossos detecten una trentena de casos de tràfic de drogues per missatgeria

En la majoria dels casos estava amgada en una ampolla de refresc, amagada entre la roba o a l'interior d'un llibre

La policia catalana ha iniciat una campanya entre les empreses del sector

drogas-mossos / periodico

1
Es llegeix en minuts

Els Mossos d’ Esquadra han detectat en les últimes setmanes en tres districtes de Barcelona una trentena de casos de tràfic de drogues en què l’estupefaent  s’ocultava en algun objecte enviat per missatgeria, per això la policia catalana ha iniciat una campanya entre les empreses del sector.

Els Mossos informen avui dissabte que, entre el 16 de març, data d’inici de l’estat d’alarma, i dimarts passat, 14 d’abril, ha registrat uns trenta casos d’enviament de droga amb aquest sistema, principalment als districtes barcelonins de Ciutat Vella, Eixample i Sant Martí, i per això s’ha posat en contacte amb les empreses per extremar les mesures de seguretat.

En la majoria dels casos, segons el comunicat dels Mossos, la droga estava oculta a l’interior d’una ampolla de refresc, amagada entre la roba o al forat fet a l’interior d’un llibre, tot i que també s’han contractat vehicles de transport de passatgers en què es traficava durant el trajecte. 

En molts casos, van ser els mateixos treballadors els que van alertar de l’enviament de droga, mentre que la policia catalana ha detectat l’augment del tràfic amb empreses de missatgeria o paqueteria en els controls establerts amb motiu del confinament per l’estat d’alerta.

Els Mossos han enviat a les empreses recomanacions de com han d’actuar els repartidors si detecten situacions d’aquest tipus i els han recordat que, davant de qualsevol sospita, truquin al 112.

També ha recomanat que les empreses entreguin als seus empleats una guia per assegurar-se que no transporten drogues i de com poden recollir el màxim d’informació per fer-la arribar a la policia.

La policia remarca que, gràcies a la col·laboració amb els conductors d’empreses privades de transport de persones, ha detectat també una nova modalitat de tràfic, que consisteix que el presumpte distribuïdor de drogues contracta un trajecte per traficar-hi durant.

Notícies relacionades

La policia treballa en la hipòtesi que es tracta de casos aïllats, sense cap vinculació.

La droga detectada majoritàriament en els enviaments era marihuana, si bé un home al qual es va detenir i que viatjava en un taxi portava èxtasi líquid, bosses amb amfetamines i uns 130 euros.