DISCRIMINACIÓ

Denuncien per homòfob un vigilant de seguretat del mercat del Clot

«Que sàpigues que el gos ha detectat que ets maricon», ha dit el vigilant a la víctima

L'Observatori Contra l'Homofòbia registra 13 actes discriminatoris contra la comunitat LGTBI

undefined48860446 barcelona 28 06 2019 manifestaci n del orgullo lgtbi bajo el200126190308

undefined48860446 barcelona 28 06 2019 manifestaci n del orgullo lgtbi bajo el200126190308 / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
Elisenda Colell

Un home ha denunciat un vigilant de seguretat del mercat del Clot de Barcelona per haver-lo humiliat per la seva orientació sexual, segons el relat de la víctima. Els fets han ocorregut aquest divendres, i ja han sigut denunciats als Mossos d’Esquadra i l’Ajuntament de Barcelona, explica l’Observatori Contra la Homofòbia, que demana l’expulsió d’aquest treballador. Durant les cinc setmanes d’estat d’alarma per la crisi del coronavirus, aquesta entitat ha registrat ja 13 casos de discriminació cap al col·lectiu LGTBI a Catalunya.

Notícies relacionades

«Ha sigut un acte racista i homòfob», detalla el president de l’Observatori, Eugeni Rodríguez. La víctima, un home equatorià, esperava per entrar al mercat del Clot de Barcelona, però aquest vigilant de seguretat hi ha deixat entrar una dona abans que a ell. «Nosaltres primer», li ha etzibat aquest treballador, que minuts després ha afegit: «Que sàpigues que el gos ha detectat que ets maricon». «L’empresa de seguretat ha de rescindir el contracte a aquesta persona», ha demanat Rodríguez, tenint en compte que, a més, el mercat és un recinte municipal.  

Durant el confinament, l’entitat ha registrat 13 actes discriminatoris contra el col·lectiu LGTBI. «La majoria de casos són insults, humiliacions i vexacions a través de les xarxes socials», exposa Rodríguez. Per exemple, el cas d’un noi que va ser insultat al dir que era gai en un directe d’Instagram. Una altra de les discriminacions més destacades va ser una actuació policial en què els agents es van dirigir a un home trans sense respectar la seva identitat, malgrat que la persona afectada hi insistís. 

Temes:

Homofòbia