mesures higienicosanitàries

Les discoteques madrilenyes prenen com a exemple les xineses

Els empresaris de la nit preparen un pla per reobrir amb la presa de temperatura i l'ús de mascaretes i gels desinfectants per part de clients i treballadors

wuhan

wuhan / STR (AFP)

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’Associació d’Empresaris de Lleure Nocturn de la Comunitat de Madrid Noche Madrid, al costat de la Federació Nacional d’Empresaris de Lleure i Espectacles España de Noche estan treballant en l’elaboració d’un pla de mesures preventives i de futurs protocols d’actuació higienicosanitaris als locals de lleure seguint els passos que en aquest sentit ja ha fet la Xina.

«Una feina que s’està duent a terme amb el màxim rigor i pensant en la progressiva recuperació de la normalitat d’acord amb els criteris que marqui l’administració sanitària i conforme, en tot moment, amb l’actual calendari de confinament i la següent fase de desescalada i reobertura de les activitats empresarials», assenyalen.

«Generar confiança»

El president de Noche Madrid, Dionisio Lara, ha assegurat que la «recuperació de la normalitat exigirà un gran esforç, creativitat i capacitat d’actuació del sector cultural i recreatiu per generar la confiança i el recolzament del seu públic». Sobre això, en aquests moments s’estan desenvolupant i difonent diferents campanyes en positiu per transmetre missatges d’ànims a la ciutadania davant del coronavirus com la campanya ‘#Siempresaleelsol’ de tots els associats a España de Noche, o la iniciativa de ‘Rainbow Chueca’ on col·labora l’associació madrilenya.

A més, Noche Madrid, juntament amb la Federació Nacional d’Empresaris de Lleure i Espectacles està seguint de prop els passos de la Xina en la tornada a la normalitat per part del sector lleure, ja que la majoria de discoteques del país asiàtic, inclosa la regió de Hubei (a excepció de la seva capital Wuhan), estan obertes. Segons la informació recopilada durant els últims dies, fa gairebé tres setmanes que estan obertes.

Discoteques obertes a Hubei des del 25 de març

Concretament, el 25 de març els locals de lleure van reobrir les portes incorporant determinats protocols i mesures preventives, i van donar pas a una jornada de dol i homenatge a les víctimes el 4 d’abril passat; posteriorment, el 9 d’abril es van eliminar els controls a la porta dels establiments.

Notícies relacionades

De fet, la informació recollida mostra com es va realitzar la transició fins a l’obertura definitiva dels establiments, i quins han sigut els procediments i mesures preventives adoptades pels locals de lleure xinesos; basats fonamentalment en la desinfecció de les instal·lacionsla presa de temperatura i la utilització de mascaretes i gels hidroalcohòlics per part del personal i el públic, així com la implantació de les aplicacions sanitàries informàtiques que permeten monitorar la població.

Missatge d’esperança

«La difusió de les imatges de les discoteques de la Xina pretén ser un missatge d’esperança per als treballadors, el públic i les mateixes empreses, i transmetre el missatge que ens en sortirem, que no podem a baixar els braços, que el que és prioritari són les condicions higienicosanitàries i continuar amb tots els missatges i complir totes les instruccions de Sanitat. Però alhora ens hem de posar a treballar perquè la recuperació econòmica d’aquest país serà molt important quan ens en sortim. I en això el model xinès són propostes molt concretes que ens donen energia per continuar lluitant contra la pandèmia», ha resumit el portaveu de Noche Madrid, Vicente Pizcueta.