VÍDEO DEL GOVERN

Recomanacions de seguretat per a la tornada a la feina després de la 'hibernació' pel coronavirus

Sanitat aconsella optar pel transport individual i insisteix en la necessitat de mantenir la distància de seguretat de dos metres

whatsapp-video-2020-04-12-at-230640 / periodico

1
Es llegeix en minuts

El Ministeri de Sanitat ha difós aquest diumenge un vídeo en què ofereix una llista de recomanacions de seguretat per a la tornada gradual a l’activitat laboral després de la hibernació de dues setmanes decretada per frenar l’evolució de l’epidèmia per coronavirus.

En aquest vídeo, el Govern avisa en primer lloc que s’ha d’abstenir de tornar a la feina tothom que tingui símptomes o hagi estat en estret contacte amb un afectat pel Covid-19, així com les persones vulnerables per edat, embaràs, hipertensió, diabetis, càncer, immunodepressió, o malalties cardiovasculars o pulmonars cròniques.

Es manté la preferència pel teletreball. Però, en cas de no poder portar a terme l’activitat des del domicili, les persones en risc anteriorment esmentades han de contactar amb el seu metge perquè acrediti la seva situació.

Millor en transport individual

Notícies relacionades

Per qui no tinguin més remei que haver d’anar al seu lloc de treball, s’aconsella que ho faci en un mitjà de transport individual. Si no és possible i ha d’agafar el transport públic col·lectiu, s’ha de guardar la distància mínima de seguretat de dos metres respecte els altres usuaris. A més, és recomanable l’ús d’una mascareta higiènica. El Govern ha anunciat que de cara a la tornada a la feina a partir d’aquest dilluns, repartirà 10 milions de mascaretes a les estacions del metro i el tren.

A la feina, s’ha de mantenir igualment la distància de seguretat amb els companys i guardar hàbits d’higiene com rentar-se freqüentment les mans amb sabó o una solució hidroalcohòlica, tapar-se el nas i la boca amb un mocador d’un sol ús al tossir i esternudar i extremar la neteja en l’entorn laboral.