confinament a catalunya

Setmana Santa: mossos i policies locals despleguen 500 controls i 2.000 agents fins dilluns

El Govern central detecta un «lleu» repunt de trànsit i viatgers de tren i crida a «mantenir la disciplina»

undefined53068122 un helic ptero de los mossos d esquadra despega del aer drom200408191305

undefined53068122 un helic ptero de los mossos d esquadra despega del aer drom200408191305 / Pau Venteo

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Buch, ha anunciat que des d’aquest dijous fins dilluns hi haurà al voltant de 500 controls policials i 2.000 agents, entre Mossos d’Esquadra i policies locals, per assegurar que no es trenca el confinament durant la festivitat de Setmana Santa.

«Avui a les 15.00 hores comença la segona fase de l’operació no sortida de Setmana Santa», ha dit Buch en la roda de premsa telemàtica del Govern sobre el coronavirus, en què ha avisat que els controls seran en vies principals i secundàries de Catalunya.

Buch també s’ha adreçat a aquells padrins que vulguin regalar als seus fillols les tradicionals mones de Setmana Santa per recordar-los que poden comprar-les, però no entregar-les personalment: «Jo ho penso fer, però buscaré sistemes de transport que no comportin que jo sigui qui l’hi doni personalment al fillol o fillola. Ho farem l’any que ve».

Lleuger repunt estatal

Notícies relacionades

Precisament, el Govern central ha detectat un lleu repunt en el trànsit d’accés a les ciutats i a l’interior, així com en el nombre de viatgers de trens, just coincidint amb la Setmana Santa, amb la qual cosa ha cridat a «mantenir al màxim la disciplina» i a «restringir al mínim els viatges i desplaçaments».

«Es tracta de lleugers repunts, però ens porten a demanar que es mantingui al màxim la disciplina», va indicar la secretària general de Transports, María José Rallo. «Insistim en la rellevància de restringir al mínim els viatges i evitar-los sempre que es pugui», va afegir durant la compareixença diària del comitè tècnic de gestió de la crisi.