crisi del Covid-19

Les tres bones notícies en la lluita contra el coronavirus d'avui, 9 d'abril

LOGROÑO, 09/04/2020.- La supervisora de enfermeras de dos plantas del Hospital San Pedro, Marisol Gómez, ha afirmado a Efe que los pacientes con COVID-19 se emocionan y sienten mucha alegría con estas cartas, pero, sobre todo, con los dibujos que envían los niños porque es la parte más tierna. El Hospital San Pedro ha recibido más de 2.000 cartas, dibujos y poesías de personas anónimas, quienes transmiten mensajes de apoyo para dar ánimos en estas circunstancias tan especiales que se están viviendo con motivo de esta pandemia. EFE/Raquel Manzanares

LOGROÑO, 09/04/2020.- La supervisora de enfermeras de dos plantas del Hospital San Pedro, Marisol Gómez, ha afirmado a Efe que los pacientes con COVID-19 se emocionan y sienten mucha alegría con estas cartas, pero, sobre todo, con los dibujos que envían los niños porque es la parte más tierna. El Hospital San Pedro ha recibido más de 2.000 cartas, dibujos y poesías de personas anónimas, quienes transmiten mensajes de apoyo para dar ánimos en estas circunstancias tan especiales que se están viviendo con motivo de esta pandemia. EFE/Raquel Manzanares / Raquel Manzanares (EFE)

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

Espanya i la resta de països del món s’escarrassen en la lluita contra el Covid-19. Tot i que el coronavirus causa cada dia noves víctimes i les xifres d’encomanats continuen augmentant, els esforços internacionals i la lluita diària del personal sanitari i els científics també donen bones notícies.

Aquestes són les tres informacions positives relacionades amb la crisi sanitària que EL PERIÓDICO vol destacar en aquesta jornada del 9 d’abril:

1. Cauen els contagis i morts a Espanya

L’avenç del coronavirus ha reprès la seva tendència a la baixa després de dos dies consecutius a l’alça amb 5.756 nous contagis, que sumen 152.446, mentre que el nombre de morts arriba als 15.338 després de 683 defuncions en 24 hores, 74 menys que dimecres.

2. Mascaretes en màquines expenedores

Bangkok ha instal·lat màquines expenedores amb mascaretes de tela a diverses estacions de tren urbà, arran de la imposició a tots els passatgers de portar-les durant el seu viatge per frenar l’expansió de la Covid-19. Les mascaretes, confeccionades per presos del Departament de Correccionals, es poden adquirir des d’aquest dijous i costen 25 bahts per unitat (0,76 dòlars o 0,7 euros).

Notícies relacionades

Segons Efe, l’empresa no traurà beneficis de les vendes i estudien ampliar el nombre de màquines a la resta d’estacions.

3. Espanya portarà de l’Índia 2.500 quilos d’un fàrmac apte per tractar el Covid-19

Espanya ha arribat a un acord amb l’Índia  per importar fins a 2.500 quilos d’hidroxicloroquina, un fàrmac per a la malària utilitzat de forma experimental per al tractament del coronavirus. L’operació, gestionada per l’Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris (AEMPS) i el ministeri d’Exteriors es va tancar aquest dimecres després que el govern indi anunciés que aixecava el veto després del tancament de fronteres a l’exportació d’aquest principi actiu, segons confirmen fonts diplomàtiques.