Fotoperiodisme

La mirada del fotògraf: José Luis Roca

El coronavirus ha envaït el nostre paisatge quotidià i la nostra forma de vida i els fotògrafs de EL PERIÓDICO donen testimoni amb els seus reportatges sobre el terreny

la-mirada-del-fotgrafo-jose-luis-roca / periodico

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

La magnitud de l’epidèmia de coronavirus ha afectat totes les formes de la nostra quotidianitat i l’empremta de la malaltia és present en infinitat d’activitats diàries, però té el seu focus concentrat en l’entorn hospitalari. Les unitats d’urgències dels principals centres mèdics d’Espanya (i de tot el món) són les protagonistes d’una lluita sense treva contra el virus.

Doctors i personal sanitari ho donen tot diàriament en condicions de forta càrrega emocional, i els seus cossos coberts amb vestits de protecció, mascaretes i guants són una imatge impactant que evidencien la magnitud del desafiament.

Notícies relacionades

EL PERIÓDICO recull en una sèrie la mirada dels nostres fotògrafs, testimonis d’excepció d’aquest moment en què l’estat d’alarma obliga la població a mantenir-se confinada a casa amb poques excepcions, com ara les activitats essencials (anar a comprar menjar o medicaments o al quiosc) i les professions que s’han convertit imprescindibles en aquestes condicions: bombers, personal sanitari, policia, treballadors de supermercats o farmàcies i conductors de transport públic, entre d’altres.

El fotògraf, des de l’exterior, segueix el rastre de mascaretes i vestits de protecció en diferents punts de la nostra geografia quotidiana, tant als carrers com en l’entorn immediat dels protagonistes, personal sanitari i malalts. També als cementiris. José Luis Roca és l’autor de totes les fotos recollides en aquest vídeo en el qual imprimeix la seva mirada particular sobre l’impacte del coronavirus en el seu dia a dia professional a Madrid i el seu rostre és el mateix que el tanca.