dos mesos de la tragèdia

Una cassolada recordarà aquest dilluns els dos desapareguts a l'abocador de Zaldibar

Aquest diumenge ha sigut localitzat el cotxe d'un dels dos treballadors sepultats en l'ensorrament

zaldibar vid 06 103722 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Avui, dilluns 6 d’abril, es compleixen dos mesos de l’ensorrament de l’abocador de Zaldibar (Biscaia), en el qual van desaparèixer dos treballadors, Alberto Sololuze i Joaquín Beltrán. Per recordar aquesta tragèdia, que ha quedat en segon pla a causa de la crisi del coronavirus, aquesta tarda s’ha convocat una cassolada a les 20.30 hores.

 

La plataforma Zaldibar Argitu ha cridat la ciutadania a «mobilitzar-se als balcons» aquest dilluns per recordar els dos treballadors.

Dues espelmes en record

En un comunicat, Zaldibar Argitu ha demanat «omplir els balcons de reivindicacions» i «a les 20.30 hores fer un gran terrabastall durant cinc minuts», per després, encendre dues espelmes en honor a Sololuze i Beltrán.

Precisament, ahir diumenge els equips de rescat que treballen a l’abocador van localitzar el vehicle d’un dels treballadors sepultats, segons van informar fonts del Departament basc d’Interior.

Durant els dos mesos que han passat des de la tragèdia, els esforços del dispositiu s’han centrat a buidar l’abocador per mirar de localitzar els dos treballadors, unes tasques que, de moment, només han permès la localització del vehicle d’un d’ells.

Notícies relacionades

Els treballs han continuat al seu ritme malgrat la declaració de l’estat d’alarma per part del Govern central el 15 de març a causa de l’expansió del coronavirus a Espanya.

Crisi política

Fa dos mesos, l’ensorrament va obrir una triple crisi: mediambiental, sanitària i política a Euskadi, en plena precampanya electoral.

Temes:

País Basc