CONSELLS ÚTILS

¿Com cuidar i mantenir el cotxe durant la quarantena?

Omplir el dipòsit o tapar el tub d'escapament són alguns dels trucs per mantenir-lo en bon estat

coches

coches

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Mantenir el dipòsit de combustible ple, tapar el tub d’escapament amb un drap, desconnectar la bateria o engegar de tant en tant el vehicle encara que sigui al garatge són algunes de les recomanacions per evitar un desgast de l’automòbil mentre està aturat durant l’estat d’alarma decretat per evitar l’expansió del estat d’alarmacoronavirus.

Així ho assenyala el comparador d’assegurances Acierto.com, que explica que mantenir el tanc ple evita que es deteriori, sobretot en el cas dels vehicles vells, mentre que tapar el tub d’escapament impedeix l’entrada d’agents externs.

Augmentar la pressió dels pneumàtics

També és recomanable revisar els diferents líquids del cotxe (com l’eixugaparabrises o l’oli), per evitar fugues o que s’evaporin. Comprovar els filtres i augmentar la pressió dels pneumàtics, ja que les rodes es desinflen més ràpid amb el cotxe aturat, són altres trucs per tenir el cotxe a punt després del confinament.

Desconnectar la bateria per evitar que es descarregui i encendre el cotxe de tant en tant són algunes mesures que els conductors poden prendre en aquests casos. A més, sempre que sigui necessari, els experts recomanen no posar el fre de mà, perquè les pastilles de fre no s’enganxin.

L’assegurança no es pot donar de baixa

Un dels dubtes que sorgeix aquests dies és si es pot donar de baixa l’assegurança del cotxe durant la quarantena. Tal com ha apuntat el comparador d’assegurances Acierto.com, la resposta és no. «La raó és senzilla. Si el nostre vehicle causa un contratemps (fins i tot sense estar en ús), ens haurem de fer càrrec de la responsabilitat civil i dels danys que se’n derivin», han indicat des de la companyia.

Notícies relacionades

«L’assegurança de cotxe no es pot donar de baixa encara que estigui aturat. Hi ha gent que el té en un garatge molt temps i pensa també que es pot, però no. Perquè l’assegurament a Espanya és obligatori només pel mer fet de tenir el vehicle, a causa de la responsabilitat civil que en pot derivar. És a dir, que mentre el cotxe estigui donat d’alta a Trànsit ha de tenir assegurança», ha recalcat Amanda Cuns, experta d’Acierto.com.

Des del comparador d’assegurances han recordat que el reial decret que regula l’estat d’alarma amplia els terminis administratius respecte a l’ITV, per la qual cosa l’ús d’un vehicle al qual ha caducat la inspecció durant el confinament no comportaria sanció.