AJUDA URGENT

Aterra a Madrid un Airbus amb 12,5 tones de material per a les comunitats autònomes

També arriba a Barajas un avió sanitari amb 58 tones per a la Comunitat de Madrid

avion / periodico

2
Es llegeix en minuts
EFE

Cap a les 14.30 hores d’aquest dijous també ha aterrat a Barajas un Airbus A350 d’Iberia amb 12,5 tones de material sanitari procedent de Xangai (Xina), la compra del qual ha sigut tramitada per l’Institut Nacional de Gestió Sanitària (Ingesa), organisme dependent del Ministeri de Sanitat. La bodega de càrrega estava al 100% de la seva capacitat, amb 11 palets que contenien 325 caixes d’EPIs (5,5 tones), 760 caixes de mascaretes (4 tones) i 167 caixes de respiradors (3 tones). 

Tot aquest material sanitari està destinat a la seva distribució entre les comunitats autònomes per reforçar la lluita contra el coronavirus. El Govern d’Espanya, a través del Ministeri de Sanitat, continua amb el seu esforç diari per dotar les comunitats autònomes del material necessari per afrontar la crisi del Covid-19.

34 milions d’unitats de material sanitari repartit

Des del passat 10 de març i fins aquest dimecres, 1 d’abril, s’han distribuït entre les comunitats autònomes prop de 34 milions d’unitats de material sanitari, entre el qual s’inclouen mascaretes, guants, bates, bussejadors, falques, ulleres, gorres i davantals però també respiradors i solucions hidroalcohòliques.

En concret s’han repartit 33.790.998 unitats de material amb què el Govern contribueix a reforçar el Sistema Nacional de Salut per entaular la batalla contra el virus en les millors condicions possibles.

Un altre avió amb 80 tones de material

També ha aterrat a Barajas aquest dijous a la tarda un dels avions amb 58 tones de material sanitari comprat pel Govern de la Comunitat de Madrid a la Xina per fer front a la crisi del coronavirus.

Segons informen des de l’Executiu regional, el carregament es distribuirà immediatament entre els hospitals de la regió. Es tracta d’un dels dos avions que la presidenta, Isabel Díaz Ayuso, va anunciar el diumenge 22 de març i per als quals el Consell de Govern va desbloquejar 23,3 milions d’euros.

Aquest material sanitari que, en principi, havia d’arribar tan sols dos dies després s’ha anat retardant per la dificultat d’adquirir material en un mercat «desbordat» o els problemes per fer directament les compres.

«¡Arriba el primer avió dels madrilenys! Aterra a Barajas aquesta tarda procedent de Xangai, carregat amb 58 tones de material de primera necessitat. I no serà l’únic. Gràcies a totes les persones involucrades. Ho hem aconseguit», celebrava ja al matí la presidenta en el seu compte de Twitter.

Notícies relacionades

 

Díaz Ayuso va anunciar el 22 de març passat la imminent arribada de dos avions amb material sanitari adquirit a la Xina, que, segons l’Executiu madrileny, es van retardar per «imprevistos».