a catalunya

160 famílies han demanat treure els avis de les residències

Els interns podran sortir dels centres sense perdre la plaça, però amb el vistiplau del servei mèdic

GRAF2495. CELANOVA (OURENSE), 27/03/2020.- Los casos por coronavirus en residencia de Celanova ascienden a 62. La residencia San Carlos de Celanova ha registrado 31 nuevos casos positivos de ancianos además de 17 trabajadores, convirtiéndose en uno de los principales focos de coronavirus en Galicia. En la imagen, trabajadores sanitarios trasladan hoy viernes a ancianos que han dado positivo en el test de coronavirus, desde la residencia de mayores San Carlos de Celanova a la residencia de Baños de Molgas. EFE/Brais Lorenzo

GRAF2495. CELANOVA (OURENSE), 27/03/2020.- Los casos por coronavirus en residencia de Celanova ascienden a 62. La residencia San Carlos de Celanova ha registrado 31 nuevos casos positivos de ancianos además de 17 trabajadores, convirtiéndose en uno de los principales focos de coronavirus en Galicia. En la imagen, trabajadores sanitarios trasladan hoy viernes a ancianos que han dado positivo en el test de coronavirus, desde la residencia de mayores San Carlos de Celanova a la residencia de Baños de Molgas. EFE/Brais Lorenzo / Brais Lorenzo (EFE)

1
Es llegeix en minuts
ACN

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha rebut unes 160 peticions de famílies que volen emportar-se els avis de les residències perquè puguin passar el confinament a casa després de la crisi del coronavirus, que ha causat ja més de 10.000 morts a Espanya i que s’està acarnissant amb els ciutadans de més edat o amb patologies prèvies. Així ho ha assegurat aquest dijous a l’ACN el conseller Chakir el Homrani.

Notícies relacionades

Aquestes peticions es fan partint de la instrucció que va aprovar el Govern la setmana passada i que permet treure residents dels centres sense perdre la plaça, sempre que tinguin el vistiplau del servei mèdic i una casa en condicions per passar de forma segura el confinament.

Precisament, el conseller El Homrani (confinat també a casa després d’haver donat positiu per coronavirus fa una setmana) ha explicat que es treballa amb Salut per si s’ha «de reestructurar» la instrucció davant de la falta de tests que garanteixin que els avis no estan infectats de Covid-19 abans d’emportar-se’ls a casa.