AJUDA SANITÀRIA ESTRANGERA

Un dels metges cubans arribats de reforç a Andorra, positiu en coronavirus

Les víctimes mortals al Principat arriben a 14 mentre els encomanats ascendeixen 400

Some of the 39 Cuban doctors are seen inside a bus that will go to Andorra, at Madrid’s Adolfo Suarez Barajas Airport, during the coronavirus disease (COVID-19) outbreak, Spain March 29, 2020. REUTERS/Juan Medina

Some of the 39 Cuban doctors are seen inside a bus that will go to Andorra, at Madrid’s Adolfo Suarez Barajas Airport, during the coronavirus disease (COVID-19) outbreak, Spain March 29, 2020. REUTERS/Juan Medina / JUAN MEDINA (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
ACN

El Govern d’Andorra ha informat que un dels metges cubans arribats al Principat per donar suport en les tasques sanitàries ha donat positiu en les proves, cosa que provocarà que la incorporació d’aquest personal sigui més progressiva. A més, l’Executiu ha explicat aquest dimecres que hi ha hagut dues noves defuncions d’usuaris del centre sociosanitari El Cedre, una de les quals està confirmada que tenia la Covid-19.

Així, el nombre de víctimes mortals d’afectats de coronavirus al país arriba a les 14. Mentrestant, el nombre de casos actuals és de 390, 365 dels quals estan actius. D’aquests, hi ha 49 positius ingressats, 37 a planta i 12 a l’uci amb ventilació mecànica. A més, l’executiu del Principat ha explicat:

Notícies relacionades

El ministre de Salut andorrà, Joan Martínez Benazet, ha anunciat que el Govern ha aprovat un projecte d’estudi validat per l’epidemiòleg català de l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona, Oriol Mitjà, el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària i la Fundació Actua Tech.

Anàlisi d’anticossos en la població

Aquest projecte servirà per entrar en una segona fase de la malaltia, on es construirà una estratègia per reprendre de forma progressiva l’activitat econòmica del país. En aquest sentit, es durà a terme una anàlisi d’anticossos a tota la població, prova que Benazet ha definit com a «pionera».

‘Coronavirus avui’

Subscriviu-vos a la nostra ‘newsletter’ per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions