Bulgària prohibeix sortir al carrer sense mascareta

El Govern de Sofia anuncia ajuts econòmics per a les empreses i ha revelat que l'Estat pagarà el 60% del salari dels empleats per evitar acomiadaments

Bulgària prohibeix sortir al carrer sense mascareta

VASSIL DONEV

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Govern de Bulgària ha aprovat aquest dilluns una ordre que fa obligatori que els ciutadans facin ús de mascaretes quan estiguin fora de les seves vivendes, en un intent de contenir la propagació del coronavirus.

El ministre de Sanitat, Kiril Ananiev, ha ressaltat que el Ministeri de l’Interior i els governadors estaran a càrrec de controlar la mesura, segons ha informat l’agència búlgara de notícies Sofia.

Ananiev ha anunciat, a més, que l’ordre de quarantena a la localitat de Bansko serà aixecada aquest dimarts i ha agregat que la població ja podrà entrar i sortir de la ciutat.

Ajuts econòmics

D’altra banda, el Govern ha anunciat un paquet d’ajut econòmic per a les empreses i ha revelat que l’Estat pagarà el 60% del salari dels empleats per evitar acomiadaments.

Notícies relacionades

Així, ha indicat que les empreses en els sectors tèxtil, de transports, hotels i restaurants, així com els sectors de cultura i turisme, podran acollir-se a la mesura, tal com ha recollit l’agència alemanya de notícies DPA.

Les autoritats han confirmat fins aquest dilluns un total de 359 casos de coronavirus, amb vuit morts.