nova disposició

La Diputació de Barcelona cedeix els seus cotxes a CatSalut

Els primers vehicles ja circulen per l'Hospitalet per a temes sanitaris

zentauroepp9919897 diputacio barcelona200329125327

zentauroepp9919897 diputacio barcelona200329125327 / JOSEP GARCIA

1
Es llegeix en minuts

Davant de la situació d’emergència mèdica i assistencial provocada pel coronavirus, la Diputació de Barcelona ha intensificat la col·laboració amb el CatSalut posant a disposició de les seves necessitats recursos materials, humans i tècnics, segons informa l’organisme en un comunicat. Així, la corporació ha cedit a les autoritats sanitàries vehicles sense conductor procedents de la seva flota de serveis tècnics perquè sigui CatSalut qui els distribueixi al territori segons les necessitats en cada cas.

Així, els primers sis vehicles s’han entregat a l’Hospitalet de Llobregat, a causa de l’impacte assistencial que ha suposat a la ciutat el tancament d’un nombre important de centres d’atenció primària. Els vehicles permetran les visites mèdiques a domicili i, «a criteri del departament de Salut, el trasllat del personal sanitari que així ho requereixi», segons s’informa.

Ampliació d’hospitals

Notícies relacionades

La Diputació de Barcelona també està treballant, en col·laboració amb tots els municipis barcelonins i de manera coordinada amb CatSalut, per posar en marxa les ampliacions dels principals hospitals i habilitar, si és necessari, hotels en tot el territori. «En aquest sentit es contemplen dues possibilitats, sempre segons les necessitats del CatSalut: que alguns d’aquests hotels sigui medicalitzat per acollir malalts de coronavirus i que d’altres s’habilitin com a centres per al descans del personal sanitari», afegeix la nota.

D’altra banda, aquest cap de setmana han arribat a l’hospital de la Vall d’Hebron 70 llits procedents del Centre Respir d’estades temporals per a persones grans que la Diputació ha posat a disposició del centre sanitari.