dispositiu oris

Retencions de trànsit a les sortides de Barcelona per segon cap de setmana consecutiu

Els Mossos despleguen 200 controls, que imposaran sancions que aniran dels 600 als 30.000 euros

mossos-en-la-ronda / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos d’Esquadra han desplegat des d’aquest divendres al matí 200 controls en carreteres i autopistes per evitar desplaçaments a segones residències el cap de setmana, com ja va fer la setmana passada.

Els controls han originat a primera hora de la tarda d’aquest divendres circulació lenta d’uns dos quilòmetres a la Ronda Litoral, en sentit Llobregat, a l’altura del cementiri de Montjuïc, i en altres punts de sortida de Barcelona.

A més, hi ha tres quilòmetres de circulació amb retencions a l’A-2 a l’altura de Castellbisbal (Vallès Occidental), en direcció Lleida.

1.000 agents

El cos ha explicat, en un comunicat aquest divendres, que uns mil efectius treballaran en els controls, que s’emmarquen en el dispositiu Oris, dissenyat per fer complir les restriccions decretades per l’estat d’alarma.

Les sancions per infringir les restriccions a la mobilitat són d’entre 600 i 30.000 euros, i els Mossos han advertit que «identificaran i denunciaran totes aquelles persones que circulin sense cap motiu previst en la normativa vigent». Els controls pretenen evitar situacions com les de la setmana passada, quan centenars de cotxes van abandonar grans ciutats com Barcelona, Madrid, València o Bilbao.

Altres sancions

Notícies relacionades

A més dels controls en carreteres i autopistes, la policia catalana també sancionarà qui faci activitats a l’aire lliure «com esquiar, passejar, fer esport, anar amb bicicleta o practicar running».

El cos demana complir les restriccions i no sortir de casa «a menys que sigui per causes de força major o les que es preveuen legalment», i apel·la a la responsabilitat davant de l’emergència.

‘Coronavirus avui’

Subscriu-te a la nostra ‘newsletter’ per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions