Infracció a l'estat d'alarma pel coronavirus

Multat el bisbe de Sant Sebastià per conduir amb una dona de copilot

Munilla demana perdó per l'«error» i diu que la seva acompanyant era una «immigrant atrapada entre nosaltres»

El prelat, que haurà d'abonar 600 euros, diu que perdona la persona que ha filtrat la notícia

MADRID, 24/03/2020.- Efectivos de la Guardia Civil realizan un control de tráfico en la M-40, en las proximidades del Hospital Temporal de la Comunidad de Madrid ubicado en Ifema. EFE/ Chema Moya

MADRID, 24/03/2020.- Efectivos de la Guardia Civil realizan un control de tráfico en la M-40, en las proximidades del Hospital Temporal de la Comunidad de Madrid ubicado en Ifema. EFE/ Chema Moya / Chema Moya (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El bisbe de Sant Sebastià, José Ignacio Munilla, ha demanat perdó per l’«error de seient», que li ha suposat ser sancionat aquest dijous per la Guàrdia Municipal donostiarra quan conduïa el seu vehicle amb una persona asseguda al seient del copilot, i ha assenyalat que la seva acompanyant era una «immigrant atrapada entre nosaltres», que portava al dentista.

A través del seu compte de la xarxa social Twitter, el prelat donostiarra ha explicat que el copilot era un «immigrant atrapat entre nosaltres», que té «una infecció de boca».

En aquest sentit, ha detallat que en aquell moment la portava al seu cotxe a «un dentista conegut que s’ha ofert a atendre-la gratis». «Ho agraeixo al dentista, demano perdó per l’error de seient, i perdono el filtrador de la notícia», afirma el bisbe.

Controls rutinaris

Munilla ha sigut multat aquest dijous per la Guàrdia Municipal donostiarra al circular amb el seu vehicle amb una altra persona asseguda al seient del copilot, el que suposa una infracció en l’actual estat d’alarma per la pandèmia del Covid-19.

Notícies relacionades

Els fets han succeït a mig matí d’aquest dijous en un dels controls rutinaris que fa la Policia local a la ciutat.

Els agents han parat un vehicle en què circulaven dues persones i el conductor del qual era el prelat donostiarra. L’acompanyant de Munilla viatjava al seient del copilot i no al darrere, com marca el reial decret del Govern central, per la qual cosa s’ha imposat al bisbe una multa de 600 euros.