09 jul 2020

Anar al contingut

ELS EFECTES DEL CORONAVIRUS

Mor una jove francesa de 16 anys per coronavirus

El ministre de Sanitat no ha revelat més detalls de la mort

El Periódico

Mor una jove francesa de 16 anys per coronavirus

MARTIN BUREAU

El director general de Sanitat francès, Jérôme Salomon, ha informat aquest dijous en la seva roda de premsa diària per actualitzar la situació del coronavirus a França de la mort d’una adolescent parisenca de 16 anys d’edat de la qual no han transcendit més detalls. 

Segons l’últim butlletí setmanal publicat per la Sanitat gal·la, només 167 de menors de 15 anys havien donat positiu pel virus fins al moment, cosa que suposa un 1,3% de casos registrats. A Espanya, mentrestant, només s’ha registrat fins ara una mort d’un menor de 19 anys, l’edat del qual i dades personals no han transcendit.

El cinquè més afectat

França compta ja amb 1.696 morts per Covid-19, per la qual cosa se situa com a cinquè país amb més defuncions. Els contagis voregen els 30.000 amb 29.546 de confirmats.

Malgrat l’elevat nombre de casos registrats a França, Sanitat admet que el seu sistema de recompte, com tots en una mesura o una altra, «subestima el nombre real de casos».

Per exemple, de cara a la informació oficial només es comptabilitzen les morts en hospitals. Les que es produeixen en residències d’ancians o a les mateixes cases dels morts encara no formen part de l’estadística oficial.

Temes: Coronavirus