REMEIS CONTRA EL COVID-19

Madrid recull plasma de curats de coronavirus per mirar de guarir pacients

Els resultats d'aquest projecte, que podria curar o mitigar la gravetat de la malaltia, podrien veure's en un o dos mesos

Donants de sang en un pavelló de l’Hospital de Sant Pau.

Donants de sang en un pavelló de l’Hospital de Sant Pau. / JOAN PUIG

1
Es llegeix en minuts
EFE

El Centre de Transfusió de la Comunitat de Madrid ha començat a desenvolupar juntament amb els hospitals madrilenys un projecte per mirr de curar malalts amb coronavirus a través de la donació de plasma de persones que ja s’han curat del virus.

Aquest projecte, que està en desenvolupament des de fa uns dies, podria curar o mitigar la gravetat dels pacients amb coronavirus a través de la donació de plasma de pacients ja curats i que desenvolupen anticossos que podrien neutralitzar totalment o parcialment el virus, han explicat a Efe fonts del Centre de Transfusió de la Comunitat de Madrid.

Les extraccions de plasma tindran lloc durant els pròxims dies o setmanes a pacients que s’hagin curat del Covid-19 i que segueixin els criteris habituals que s’exigeixen per a aquesta donació, com el pes, l’estat de salut o l’edat, sempre que així ho consentin.

Els resultats d’aquest projecte podrien veure’s a mitjà termini, és a dir, en un o dos mesos, assenyalen des del Centre de Transfusió madrileny.

Teràpia assajada

Notícies relacionades

Aquesta teràpia, que es basa en experiències prèvies i en estudis que s’han desenvolupat en altres països, ja ha sigut aprovada per l’Agència de Medicaments dels Estats Units (FDA per les seves sigles en anglès), i ja s’ha dut a terme per fer front a altres infeccions com la grip espanyola de 1918, el SARS o el MERS.

El 2014, quan l’auxiliar d’infermeria Teresa Romero es va contagiar d’Ebola després d’atendre el religiós Manuel García Viejo, se la va tractar amb plasma d’una altra religiosa, Paciencia Melgar, que va superar la malaltia a Libèria.