Un rector de Càceres beneeix el poble des de la teulada de l'església

La majoria dels veïns d'Arroyo de la Luz, principal focus de contagis de coronavirus a la regió, han seguit l'acte litúrgic des de les finestres

parroco / periodico

2
Es llegeix en minuts
Sira Rumbo Ortega

Un senyor amb una sotana blanca passeja per la teulada de l’església Nuestra Señora de la Asunción de Arroyo de la Luz, a Càceres. No és una al·lucinació, és el rector de la localitat, Juan Manuel García, que ha decidit pujar al punt més alt per beneir el poble davant del que s’està vivint per la pandèmia del coronavirus; és el principal focus de contagis a la regió, segons publica ‘El Periódico de Extremadura’, diari de Prensa Ibérica.

Conscient d’aquesta situació, el sacerdot ha decidit pujar aquest dimecres al matí a la teulada de la localitat per realitzar una benedicció amb el Santíssim, en la qual ha demanat per aquesta localitat de Càceres, per la seva residència d’ancians i per altres llocs afectats com Santiago de Alcántara i els hospitals de la capital de Càceres.

No ha agafat d’imprevist el poble ja que ell mateix ho ha anunciat aquest dimarts a la missa de la novena que retransmet cada dia a través d’internet. «Sembla un acudit però no ho és, si tota la novena hem introduït el Senyor a les nostres cases ara ho farem des de la teulada», ha dit als seus fidels.

I així ha sigut: a les dotze en punt del migdia s’ha dirigit a la teulada, amb la sotana blanca, la càmera i el micròfon de corbata per gravar-ho tot i poder retransmetre-ho. «Pujar a la teulada és molt fàcil perquè tenim unes escales i hi ha un passadís a dalt, no fa por», ha dit després a aquest diari.

Notícies relacionades

Ja és un experimentat. No és la primera vegada que decideix donar les benediccions des de la teulada, tot i que aquesta ha sigut diferent, primer pel motiu (es fa enmig d’una pandèmia que té el seu poble confinat i espantat) i segon perquè ho ha fet vestit amb la sotana i al costat del Santíssim.

‘Coronavirus avui’

Subscriu-te a la nostra ‘newsletter’ per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions

«En realitat el que he fet és un acte litúrgic a la teulada. Els italians sortien amb el Santíssim pels carrers i em vaig dir: ‘¿per què no fer-ho nosaltres també?’», afirma. La gesta l’ha vist la majoria dels veïns, que intentaven seguir les benediccions del seu rector des de la finestra. Està sent un gran suport per a tota la localitat en aquests moments difícils. Ja són molts els que agraeixen aquest gest a través de les xarxes socials.