Campanya perquè els comerços ajudin a denunciar la violència masclista

La iniciativa 'Mascareta-19' també busca protegir les víctimes de les agressions domèstiques amb un missatge en clau

zentauroepp51090699 valencia 25 11 2019  sociedad  d a internacional por la elim200320181630

zentauroepp51090699 valencia 25 11 2019 sociedad d a internacional por la elim200320181630 / Miguel Lorenzo

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Institut Català de les Dones (ICD) ha iniciat aquest divendres una campanya perquè els comerços ajudin les dones víctimes de violència masclista i denunciïn per elles la situació de maltractaments quan aquestes no puguin fer-ho perquè estan confinades amb el seu agressor.

Es tracta d’uns cartells amb el lema ‘Establiment segur de violència masclista’ que es col·locaran en llocs visibles de comerços i establiments que mantenen la seva activitat malgrat l’estat d’alarma perquè les víctimes de violència puguin identificar-los i demanar la seva ajuda per denunciar.

Sota el lema ‘No estàs sola’ i ‘Jo actuo’, els cartells inclouran aquest missatge: «Si aquests dies de confinament sents que casa teva deixa de ser un espai segur per a tu o per als teus fills, aquí truquem per tu al 900 900 120 o al 112».

A la iniciativa ja s’ha afegit el Col·legi de Farmacèutics i els gremis de forners, estancs, supermercats i autoserveis, detallistes, d’alimentació, de fruita i d’hortalisses.

En el marc d’aquesta campanya, l’ICD també ha demanat als familiars, veïns i amics de dones víctimes de violència que estiguin més atents que mai perquè no se sentin soles i ha recordat que a convivència permanent i forçosa, així com la mobilitat reduïda o nul·la poden afavorir les situacions de violència.

‘Mascareta-19’

En el mateix marc, la campanya del Govern de les Canàries ‘Mascareta-19’, impulsada aquesta setmana en col·laboració amb les dues escoles de Farmàcia de les illes i destinada a protegir les possibles dones que puguin ser víctimes de la violència de gènere, ha arribat sense publicitat a prop de 200.000 persones i ha sigut compartida en uns 3.000 perfils de Facebook i Twitter.

Notícies relacionades

L’objectiu és que les dones que puguin estar vivint una situació de violència de gènere a la seva llar, motivada per l’aïllament obligatori, o al carrer davant de l’absència de transeünts, puguin donar l’alerta a les farmàcies del seu barri, demanant una ‘mascareta-19’.

Després d’aquesta petició, el personal farmacèutic realitzarà una trucada per violència de gènere al 112 per alertar de la situació.

‘Coronavirus avui’

Subscriu-te a la nostra ‘newsletter’ per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions