Més d'un centenar d'avis que viuen en residències catalanes tenen coronavirus

Hi ha 114 geriàtrics que han informat al Govern de casos de positiu per Covid-19

zentauroepp52722458 barcelona 10 03 2020 residencias sanitas suprimen visitas de200310210143

zentauroepp52722458 barcelona 10 03 2020 residencias sanitas suprimen visitas de200310210143 / ALVARO MONGE

1
Es llegeix en minuts

En aquests moments hi ha 104 avis que viuen en residències públiques i privades de Catalunya que tenen el coronavirus, segons ha informat la Conselleria d’Afers Socials en un comunicat que ha difós aquest divendres a la nit. No obstant, el Govern no diu si aquestes persones han mort. El nombre de casos infectats, segons ha explicat la Generalitat, no arriba a l’1% dels residents en geriàtrics, que són 64.093.

Fa una setmana que el Govern demana a tots els geriàtrics que informin de quantes persones han contret el virus (residents i treballadors) i quantes estan en aïllament o han mort. En una nota de premsa, la Generalitat ha fet pública la dada de persones infectades en aquests centres per a la tercera edat, moltes amb demència i pluripatologies, però no ha informat del nombre de treballadors infectats, del nombre d’avis que han mort ni tampoc de les persones que estan en aïllament en aquests centres.

Notícies relacionades

Davant les múltiples crítiques de falta de material dels cuidadors dels geriàtrics, el Govern ha anunciat un nou sistema per repartir el material de protecció que enviï el Govern central, on s’equiparen els geriàtrics amb els centres sanitaris si hi ha casos positius. «Quan es confirma algun positiu o hi ha persones amb símptomes ja s’estan distribuint lots de material», explica en aquest comunicat la Generalitat.

De moment, no és obligatori que els treballadors d’aquests centres portin protecció si no hi ha ningú en aïllament o infectat, cosa que critiquen algunes de les residències amb què ha contactat EL PERIÓDICO.