estat d'alarma

El descens del trànsit a Catalunya pel coronavirus, a vista d'ocell | VÍDEO

Unes imatges aèries de l'AP-7 mostren que la poca circulació per la via és de vehicles de mercaderies

whatsapp-video-2020-03-18-at-105131 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les restriccions per l’estat d’alarma decretat per la crisi del coronavirus  comencen a ser ben visibles a les carreteres catalanes. En el segon dia del tancament de fronteres una vista aèria, gravada per un helicòpter del Servei Català de Trànsit, mostra la poca densitat de vehicles a l’AP-7, a l’altura de Figueres, a les 8 hores d’aquest matí. En el vídeo es pot apreciar com són, sobretot, gran vehicles de mercaderies els que circulen per una via, que connecta amb França, normalment molt transitada.

Aquest dimecres Rodalies de Catalunya també ha informat que es continua ampliant la caiguda de passatgers i en les primeres hores d’aquest dimecres ha registrat una reducció de la demanda del 85%. Rodalies de Catalunya ha anat augmentat la caiguda de viatgers des de dilluns, quan va registrar un descens superior al 70% respecte a una jornada habitual, i dimarts la reducció de passatgers va ser del 80%.

Una altra dada significativa del descens de la circulació a Catalunya és a la seva capital, Barcelona, on hi ha hagut una caiguda en picat dels accidents. Dels 100 d’un dia habitual als set registrats ahir dimarts.

Notícies relacionades

En una roda de premsa el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, ha celebrat que hagin disminuït els desplaçaments i «la consciència i prudència dels conductors que fan ús del transport privat», el segon dia de l’estat d’alarma per la pandèmia del coronavirus.

Ha detallat que el trànsit en els accessos a Barcelona ha caigut un 57%, a l’interior de la ciutat un 58,1%, en les rondes un 50,8%, i que la circulació de les bicis ha baixat un 79% com a conseqüència de la suspensió del servei de Bicing com a mesura de prevenció.