estimació de l'onu

850 milions de nens i joves estan sense classe pel coronavirus

Més d'un centenar de països ja han tancat els centres educatius per combatre el Covid-19

zentauroepp52639322 coronavirus200305115602

zentauroepp52639322 coronavirus200305115602 / Song Haicun SIPA Asia via ZUMA W

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Gairebé 850 milions de nens i joves estan sense classe per les suspensions adoptades en més d’un centenar de països per combatre el brot de coronavirus, segons l’últim balanç de l’Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura (Unesco).

L’agència té registrats 113 països amb tancaments totals o parcials dels centres educatius, cosa que afectaria un total de 849,4 milions d’alumnes. La Unesco ha ofert la seva ajuda per minimitzar l’impacte d’aquestes mesures, «especialment per als més vulnerables». Només a la Xina, origen de la pandèmia global, l’organització estima que més de 278 milions de nens i joves s’han vist afectats per la paralització de les classes en els diferents nivells educatius. L’Índia, el segon país més gran per nombre d’alumnes, ara per ara només ha registrat tancaments localitzats.

Notícies relacionades

La directora executiva del Fons de les Nacions Unides per a la Infància (Unicef), Henrietta Fore, ha al·ludit al tancament de les escoles com un dels efectes d’una pandèmia que ha «trastocat» la vida de molts. «És un territori desconegut per a tothom», ha admès en un comunicat. Fore ha advertit que «la necessitat d’ajuda mai havia sigut tan gran» i ha apel·lat a la solidaritat internacional, principalment «per ajudar els que no tenen res o ningú».

«Mai abans la nostra tasca de proporcionar als nens serveis de salut, educació, nutrició i protecció havia sigut tan important. Hi ha milions de nens desarrelats, afectats per guerres, morint per malalties prevenibles, que no van a l’escola o que no reben les vacunes que necessiten», ha afegit.

‘Coronavirus avui’

Subscriu-te a la nostra ‘newsletter’ per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions