Les cinc notícies que marcaran l'actualitat d'aquest divendres, 13 de març del 2020

Paralitzats pel coronavirus i altres notícies que marcaran aquest divendres, 13 de març

zentauroepp52750552 12 03 20 igualada brot de coronavirus  hospital d igualada  200312163017

zentauroepp52750552 12 03 20 igualada brot de coronavirus hospital d igualada 200312163017 / Marc vila

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Bon dia. Amb el tancament de les escoles, Catalunya, igual com altres comunitats d’Espanya, entra en una etapa de paràlisi forçada pel coronavirus. Les autoritats demanen als ciutadans «abaixar el ritme» per evitar la propagació de virus i, amb això, el col·lapse dels hospitals. L’epidèmia acapara pràcticament tota l’actualitat informativa d’aquest divendres, 13 de març. Seguim en directe l’evolució d’aquesta pandèmia.

Primer dia d’escoles tancades a Catalunya

La suspensió de l’activitat escolar s’ha avançat a aquest divendres, atesa la situació excepcional que viu Catalunya. Això suposa la clausura de llars d’infants, escoles, instituts i també universitats, tant de la xarxa pública com de la concertada, privada o de qualsevol altra titularitat. Uns 1,8 milions d’alumnes i 100.000 professors catalans es quedaran sense classes. La mesura obre alguns interrogants encara sense resposta.

Igualada, confinada

Més delicada és la situació a Igualada i a altres poblacions del seu entorn, zona zero del virus. La població està confinada des d’ahir a la nit fins a nou avís.

La Xina redueix més els casos

Bones notícies de nou des de la Xina. En les últimes 24 hores només s’han registrat 8 nous casos.

Així s’està propagant el virus pel món

Notícies relacionades

Un equip d’investigadors de la Johns Hopkins University dels EUA ha desenvolupat un mapa interactiu que permet visualitzar la propagació del coronavirus (Covid-19) detectat a la Xina pel món.

A casa en temps de coronavirus

EL PERIÓDICO obre una finestra en la web per fer més suportables aquestes setmanes d’aïllament, quarantenes i teletreball. ‘A casa teva’ us ofereix notícies de servei, consells i propostes per a aquestes noves circumstàncies.