JUDICI PEL 'CRIM DE LA URBANA'

Rosa Peral: «Vaig veure l'Albert amb una destral en la mà i sang a la cara»

La policia processada minimitzar els seus sentiments amb l'Albert i relata una relació sentimental tòxica i obssesiva

L'agent acusada afirma que va ser el seu amant el que la va obligar a portar el cotxe de la víctima al pantà de Foix

rosa-peral-para-abrir / periodico

4
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat

«Vaig veure l’Albert saltar la tanca de casa meva. Portava un tapaboques a la cara, uns guants i una motxilla de la qual sobresortia un pal. Es va acostar cap a mi. Es va aixecar la camisa i va ensenyar la pistola. Primer em vaig quedar immòbil, però després vaig sortir corrents i em vaig tancar al pis de dalt de la casa. Després vaig sentir molts cops [...]. Vaig veure l’Albert amb una destral a la mà i com taques de sang a la cara. Em va dir: “Baixa aquí i neteja [...] Jo estava cagada [...] Em vaig espantar com no m’havia espantant mai». Amb aquestes paraules ha culpat Rosa Peral, la guàrdia urbana acusada d’assassinar el seu nòvio, el policia local Pedro R., l’altre acusat, el també agent Albert López, que havia sigut el seu amant. Els gossos no van lladrar. La processada ha ratificat aquest dimecres la versió donada durant la investigació del que va passar la matinada de l’1 al 2 de maig del 2017, quan es va cometre el crim. I ha insistit que no tenia cap pla amb l’Albert, com sosté la fiscalia.

Acorralada pel fiscal Félix Martínez, la Rosa ha explicat que l’Albert la va obligar el 2 de maig, l’endemà de l’assassinat, que contestés des del mòbil del Pedro tots els missatges que arribaven i ha reconegut que, fins i tot, es va fer trucades a ella mateixa. A la tarda, segons les seves paraules, l’agent processat la va instar que pugés al cotxe. Els dos van anar a casa del seu exmarit, el Ruben, cosa que l’acusació atribueix com un intent d’implicar-lo en la mort de Pedro R..

Després d’aquest trajecte, la Rosa i l’Albert van tornar a la vivenda d’ella a Vilanova i la Geltrú. L’acusada ha admès que va agafar el cotxe de Pedro R. i l’Albert, el seu, i es van dirigir als voltants del pantà de Foix. «Ell sabia on anava», ha aclarit. «Em va dir que aparqués el cotxe i el vaig veure amb dos bidons de gasolina. Creia que m’atacaria i vaig sortir corrent per la carretera. Vaig pensar: si m’ha de disparar un tret, que ho faci per l’esquena. Després vaig sentir una explosió. En cap moment vaig pensar que el Pedro era al vehicle [...] Pensava que tornaria», ha afirmat l’acusada. El 4 de maig va aparèixer el cadàver calcinat de Pedro R. al maleter del seu cotxe en un camí forestal pròxim al pantà de Foix.

Precisament, aquest dia 4, la Rosa i l’Albert van anar a dinar amb uns companys. El fiscal ha tornat a acorralar-la i ha preguntat com era possible, amb tants policies, que no expliqués a ningú el que havia passat. «Cap d’ells em feia confiança». L’acusació pública ha sigut ràpida: «¿Tan mala imatge té vostè de la Guàrdia Urbana de Barcelona, dels seus propis companys?». Resposta: «Tenia por. No crec que ningú em pogués protegir llavors». L’Albert es va quedar aquella nit amb ella. «Va venir a controlar-me», ha precisat. Quan es van presentar els Mossos a les 12 de la nit, segons la seva versió, l’Albert li va dir que no deixés entrar els agents a casa i que si ho feia faria mal a les seves filles. «Aquell dia també portava la pistola», ha recalcat.

Relació tòxica

Al principi del seu interrogatori, la Rosa ha descrit una relació tòxica amb l’Albert. «El que he tingut amb l’Albert no es pot considerar una relació. No ha acceptat mai les meves filles, no sabia els seus horaris. Totes les vegades que ens vèiem quedàvem a Badalona [on vivia el processat]. No ho entenc com una relació i, menys, familiar. Teníem només una relació sentimental. No li he fet mai un petó o una abraçada en públic. No hem conviscut», ha precisat. El fiscal ha repreguntat: «¿Què considera relació sentimental?». La processada ha contestat: «Com si fóssim una parella, però sense ser-ho».

judici-peral / periodico

Notícies relacionades

Davant l’intent de la Rosa de desmarcar-se de l’Albert, el fiscal ha reproduït correus electrònics en què la processada li professava el seu amor. «T’he estimat molt durant els cinc anys», deia un. I un altre: «Només tu m’has tingut i vull que em continuïs tenint». «Quan feia el que l’Albert volia, no hi havia problema. N’hi havia quan li deia que no [...] Li tenia por», ha afirmat. El ministeri públic l’hi ha etzibat si amb les seves paraules estava «minimitzant» el contacte amb l’Albert per desmuntar la imputació que els dos van planejar l’assassinat del Pedro. R.

Obsessió malaltissa

«L’Albert no s’ha interessat mai per la meva vida», ha recalcat la Rosa, i després ha afegit que el que va ser el seu company de patrulla estava obsessionat amb ella. «Ell pensava que se li havia tret una cosa que era seva», ha detallat. «Li tenia por», ha argumentat, després de relatar com el gener del 2017 es va presentar a casa seva a Vilanova i la Geltrú i no va arribar «a les mans» amb el que era el seu nòvio, Pedro R., perquè li va dir a aquest que no sortís de la casa i no discutís. «Per a mi, aquesta persona [l’Albert] té un problema mental», ha afirmat. Segons la seva opinió, el processat no assumia la seva nova relació. Malgrat això, ha quedat acreditat que l’Albert li va regalar un anell. Les incisives preguntes del fiscal han posat tensa l’acusada, fins a arribar a crispar-la. L’ha bombardejat amb fotos, missatges de mòbil i àudios de trucades telefòniques. La pressió ha fet efecte i a la Rosa li han saltat les llàgrimes.