Les cinc notícies que marcaran l'actualitat d'aquest dimarts, 10 de març del 2020

Consell de Ministres i Consell Europeu sobre el coronavirus i altres notícies que marcaran l'actualitat d'aquest dimarts, 10 de febrer

zentauroepp51734719 mesa consejo200114102118

zentauroepp51734719 mesa consejo200114102118 / DAVID CASTRO

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Bon dia. Aquestes són les cinc notícies que marcaran l’actualitat d’aquest dimarts, 10 de març del 2020.

Consell de Ministres i Consell Europeu sobre el coronavirus

Itàlia, confinada pel coronavirus, i a Madrid, escoles i universitats tancades durant 15 dies. Davant l’augment del brot del coronavirus a Europa, Pedro Sánchez ha avançat a avui la reunió de la comissió interministerial prevista per a dimecres per prendre mesures contra l’epidèmia. L’assumpte també serà sobre la taula del Consell de Ministres, que preveu aprovar diverses mesures. A més, els líders de la UE celebraran un Consell Europeu monogràfic per videoconferència per coordinar actuacions davant el Covid-19. Seguim en directe l’evolució de l’epidèmia.

¿Barça-Nàpols a porta tancada?

La Conselleria de Salut es reunirà aquest dimarts a les nou del matí amb el Barça i la Direcció General d’Esports per decidir si el partit contra el Nàpols del 18 de març (corresponent als vuitens de final de la Champions) se celebrarà a porta tancada al Camp Nou. Les grans aglomeracions, com un partit de futbol, augmenten el risc de contagi de coronavirus. Per la seva banda, el Govern i LaLiga estudien jugar tots els partits a porta tancada. A Itàlia, tots els esdeveniments esportius estan suspesos fins al 3 d’abril.

Bartomeu sospesa canvis dràstics en la directiva

El president blaugrana, Josep Maria Bartomeu, està meditant demanar la dimissió o degradar alguns vicepresidents que han dubtat d’ell. La divisió de la junta directiva és profunda i, tot i que encara no és pública, sí que és molt nociva per al dia a dia de l’entitat, una carrera per posicionar-se sobre la presidència que arriba també als cercles de l’oposició.

Multa milionària a Cepsa per ocupar 400 falsos autònoms

Notícies relacionades

Dur correctiu d’Inspecció de Treball al sistema d’externalització de gasolineres de la marca Cepsa. Cedipsa, filial de la firma de carburants i gestora de les seves estacions, haurà de pagar a la Seguretat Social un total de 4.856.606,26 euros per haver ocupat 400 falsos autònoms a Catalunya. Això es deriva de l’acta aixecada per l’autoritat laboral arran d’una denúncia del sindicat CGT, a la qual ha tingut accés EL PERIÓDICO. 

Debat sobre la formació professional

EL PERIÓDICO organitza avui un debat sobre la formació professional: cinc experts desgranaran els reptes d’aquest tipus d’estudis. Un exemple de l’aposta per aquest tipus d’estudis el trobem al Prat, que treu profit del camp i l’aeroport per formar professionals. Les ofertes laborals a aquests estudiants superen les dels universitaris.