INVESTIGACIÓ INTERNA

Cessat el cap de gabinet d'Alfred Bosch per assetjament sexual

ERC i la Conselleria d'Exteriors han obert procediments interns sobre Carles Garcias Hernández després d'investigar el cas

zentauroepp46660296 barcelona 22 01 2019 reunion del consell executiu del govern191030124906

zentauroepp46660296 barcelona 22 01 2019 reunion del consell executiu del govern191030124906 / ALBERT BERTRAN

2
Es llegeix en minuts
Efe / Barcelona

El conseller d’Acció Exterior de la Generalitat, Alfred Bosch, ha cessat un alt càrrec del seu departament que va ser investigat per «actituds masclistes i sexistes» en l’exercici de les seves funcions, mentre ERC l’ha suspès cautelarment de militància i dels seus càrrecs interns.

Segons avança avui el diari ‘Ara’, l’alt càrrec destituït és Carles Garcias Hernández, que va ser cap de gabinet del conseller Bosch, el cessament del qual es va produir el 24 de gener per un cas continuat d’assetjament sexual a diverses treballadores del departament, tot i que fins ara no se n’havien revelat els motius.

Després de la publicació de la notícia, el Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència i ERC han emès un comunicat en què exposa les seves actuacions davant les denúncies per aquests fets.

Segons indica la conselleria que encapçala el republicà Alfred Bosch, «després de rebre informacions sobre actituds masclistes i sexistes d’un treballador eventual del Departament, es va impulsar d’ofici una investigació interna per aclarir els fets».

Procés intern

«Atès que aquesta investigació no va desmentir els fets –continua–, es va obrir un nou procés intern de manera coordinada amb Esquerra Republicana de Catalunya que actualment continua obert».

El Departament d’Acció Exterior afegeix que, «amb la informació que es disposava en aquell moment, es va considerar que els comportaments investigats eren contraris als valors republicans, motiu pel qual el conseller va cessar aquest treballador».

El comunicat afegeix que el conseller, en el seu nom i en el de tot el Departament, «rebutja i condemna rotundament les actituds masclistes i demana disculpes pel dolor que hagi pogut provocar aquest cas a les persones afectades i al seu entorn», mentre assegura que el cas s’ha gestionat «amb el principal objectiu de no revictimitzar cap persona que pogués estar afectada».

Procés d’ofici

Per la seva banda, ERC indica que, al tenir coneixement del procés iniciat pel Departament, la Vicesecretaria General de Dones d’Esquerra Republicana, encapçalada per Raquel Sans, va entrar d’ofici i va instar el Responsable de Compliment Ètic a iniciar un procés d’investigació.

Precisa que, tot i que el procés continua obert, «arribat a un cert punt, les informacions eren ja suficients per instar el Departament a extingir la seva relació laboral amb el càrrec eventual, tal com va fer setmanes després i així se’ns va informar».

Notícies relacionades

A l’espera de les conclusions de l’informe del Responsable de Compliment Ètic, l’Executiva Nacional d’Esquerra Republicana «va demanar la suspensió cautelar de militància i de tots els càrrecs interns, com així s’ha fet».

ERC conclou el seu comunicat ressaltant el seu compromís «a erradicar qualsevol comportament masclista dels àmbits en què és present, i ofereix tot el seu recolzament moral i material a les víctimes afectades pels comportaments objecte d’investigació en aquest procés.