Les cinc notícies que marcaran l'actualitat d'aquest dijous, 5 de març del 2020

La Xina descobreix com el coronavirus entra al cos humà i altres notícies que marcaran l'actualitat d'aquest dijous, 5 de març

52289337 60

52289337 60 / Zhang Yuwei (AP)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Bon dia. Aquestes són les notícies que marcaran l’actualitat aquest dijous, 5 de març del 2020.

La Xina descobreix com el coronavirus entra al cos humà

El coronavirus continua marcant l’actualitat informativa. En les últimes hores s’ha sabut que científics xinesos han descobert com el virus entra al cos humà, un avenç important per entendre «la mecànica de la infecció viral» i per a l’elaboració de possibles cures. Seguim en directe l’evolució de l’epidèmia.

EL PERIÓDICO, amb el 8-M

En vigílies d’un altre 8-M, continua sent una urgència social reivindicar la igualtat i el paper de la dona en la societat. EL PERIÓDICO publica aquests dies temes per ajudar a prendre’n consciència. Avui, 10 mostres de com la dona ha sigut relegada a ser invisible. I, en el món de la literatura, repàs de les autores que van ser silenciades.

Jaume Plensa, a la Filmoteca

L’artista Jaume Plensa presenta aquest dijous a la Filmoteca de Catalunya la seva «carta blanca», un cicle amb algunes de les seves pel·lícules favorites. Li dediquem La Contra: Plensa, la conquesta de l’aire, en la qual Olga Merino es cola en el cau creatiu d’aquest escultor universal.

Mor Pérez de Cuéllar, ex secretari general de l’ONU

Notícies relacionades

El que va ser secretari general de l’ONU entre el 1982 i el 1991, Javier Pérez de Cuéllar, ha mort als 100 anys. Considerat un negociador incansable, efectiu, pacient i cautelós, durant la seva etapa al capdavant de l’ONU, Pérez de Cuéllar va mostrar un gran interès pels països del tercer món i va actuar de pacificador en diversos conflictes internacionals.

Ronaldinho, detingut al Paraguai

L’exjugador blaugrana Ronaldinho Gaúcho està detingut al Paraguai per intentar entrar al país amb un passaport fals. Ronaldinho tenia previst presentar avui al país un programa d’atenció sanitària gratuïta per a menors.