TEMOR DEL CORONAVIRUS

Més de 250 companys del jove encomanat a Alacant no acudeixen a l'institut

Les classes prossegueixen amb normalitat al centre de San Vicente de Raspeig

aliante

aliante

2
Es llegeix en minuts
J. A. Rico

Una quarta part dels estudiants de l’Institut María Blasco no han acudit a classe aquest dijous, després que dimecres la Conselleria de Sanitat confirmés un cas per coronavirus d’un jove de segon de Batxillerat aquest centre de San Vicente del Raspeig, segons publica ’Información’. 

El director de l’IES, Domingo Castillo, ha explicat que les classes s’estan desenvolupant amb normalitat i que la majoria de l’alumnat hi ha assistit, entorn de tres quartes parts dels més de 1.000 joves que estudien en aquest centre educatiu. És a dir que més de 250 joves no hi han assistit, la majoria per temor d’un possible contagi.

El director ha volgut transmetre un missatge de calma. «Han faltat alguns alumnes, però unes tres quartes parts han acudit a classe i la jornada està transcorrent amb normalitat. Nosaltres farem el que ens digui Sanitat». I ha agregat respecte a les absències que «hi ha diverses sensibilitats» de pares que han preferit no portar els seus fills.

Les opinions dels alumnes i familiars són molt diverses. Uns lamenten que no s’hagin cancel·lat les classes i que no s’informi més mentre que d’altres no hi veuen cap motiu. Però la majoria de persones consultades per aquest mitjà van expressar la seva preocupació per aquesta situació.

Un grup de nanos que ha sortit en el descans de l’IES expliquen que «farem una volta i tornem. No ens n’anem pel coronavirus. No hi ha cap problema a classe, és tot normal. L’únic és que falten gairebé la meitat dels alumnes, però nosaltres estem tranquils. Si l’hem d’agafar, l’agafarem».

Fer l’examen i després a casa

Per la seva banda, Esperanza González esperava poc abans de les 11.00 hores la sortida del seu fill i estava molt preocupada: «L’he portat només perquè té un examen. Quan acabi me l’emporto. Ahir no hi va anar perquè no es trobava bé, i no entenc com no s’han suspès les classes. Hi ha bastant pànic. De la seva classe han faltat 10 de 19 alumnes. Hi ha molta preocupació. Ens ha tornat a tocar el Gordo», amb referència al primer premi de la passada Loteria de Nadal que va caure a la localitat.

Notícies relacionades

En canvi, l’Arturo esperava que el seu net acabés un examen per recollir-lo, però perquè va en cadira de rodes per un petit accident i només ha vingut per l’avaluació per això: «No cal preocupar-se. No ha afectat la classe del meu net. S’ha de mantenir la calma, i frenar l’alarmisme i les notícies falses».

Per la seva banda, el Juan José, un venedor de l’ONCE que té la seva parada a l’entrada del Centre de Salut II, molt a prop de l’IES, explica que «la gent està molt preocupada i se’n parla molt. De com actuar, es pregunten coses, com funciona. I el que sorprèn és que no s’hagin prohibit ja esdeveniments esportius i coses així, ja que potser després és massa tard».