TRANSMISSIÓ GLOBAL

La mortalitat per coronavirus entre els nens és «realment baixa»

Sanitat afirma que els nens encomanats tenen una evolució clínica «molt més benigna»

Una nena d'una escola de Madrid podria haver sigut encomanada per un dels seus pares que va viatjar a l'estranger

ninos-coronavirus / periodico

2
Es llegeix en minuts
Agencias

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha assegurat que els nens tenen una evolució clínica «molt més benigna» pel coronavirus.  Així ho ha dit Simón en roda de premsa aquest dimecres en la qual ha elevat a 193 els casos de pacients afectats a Espanya i ha insistit que «la mortalitat és realment baixa» en els nens.

Segons les seves dades, a la Xina no s’ha registrat cap mort en menors de 9 anys, mentre que en el grup de 9 a 20 la mortalitat és del 0,2%.

Però ha destacat que «qualsevol malaltia que afecti els nens s’ha de valorar amb molt de compte perquè, a més de ser un grup molt sensible, poden suposar nuclis de transmissió en les seves famílies».

Una nena encomanada pels seus pares

Una nena de 4 anys de l’escola Paraíso Sagrados Corazones de Madrid ha sigut encomanada per coronavirus, després que els seus pares hagin donat també positiu després de viatjar un d’ells a l’estranger, segons han indicat fonts de la Conselleria de Sanitat la Comunitat de Madrid.

En aquesta regió, s’eleven a 56 els encomanats per coronavirus, entre els quals hi ha, a més, dos estudiants de l’Institut d’Empresa que havien viatjat a Itàlia i un treballador de la Universitat Francisco de Vitoria, segons han confirmat els dos centres.

La menor de l’escola Paraíso Sagrados Corazones de Madrid es troba «asimptomàtica» i, pel que sembla, podria haver sigut encomanada per un dels seus progenitors. Les mateixes fonts han afirmat que tots tres són al seu domicili i evolucionen favorablement.

Els dos estudiants de l’Institut d’Empresa (IES) van viatjar a Itàlia i tots dos estan hospitalitzats, a Madrid i a Segòvia, segons informa el centre en una pàgina habilitada per informar el seu alumnat.

Un dels joves va visitar Madrid entre el 17 i el 22 de febrer per assistir a un màster, després va viatjar a Itàlia i de nou va tornar a la capital espanyola. Va començar a sentir els primers símptomes el 23 de febrer i actualment està ingressat en un centre sanitari madrileny.

Classes ‘online’

El segon alumne, del campus de l’IES de Segòvia i hospitalitzat en aquesta ciutat, també va donar positiu després de tornar d’un viatge a Itàlia. El centre de negocis ha donat l’opció de seguir les classes ‘online’.

Notícies relacionades

Quant al cas detectat a la Universitat Francisco de Vitoria, es tracta d’un empleat del centre que ha donat positiu en Covid-19, si bé correspon a un cas lleu que «ja està controlat», segons ha informat el centre a través d’una circular.

Aquest dimarts es va confirmar també el cas d’un professor de l’escola concertada, Santa María La Blanca, al barri de Montecarmelo, que va informar els pares a través d’una circular d’aquest contagi.