CATORZENA VÍCTIMA

Un home mata la seva dona i intenta suïcidar-se a Còrdova

Les primeres investigacions apunten que la parella estava en tràmits de separació

L'agressor es troba en estat greu a l'hospital

cordoba / periodico

2
Es llegeix en minuts
Julia Camacho

Nou cas de  violència masclista  a  Andalusia i el primer de l'any a  Còrdova. Un home de 69 anys  ha assassinat aquest dilluns  la seva dona, Concepción F., de 65 anys, i posteriorment ha intentat suïcidar-se al seu domicili familiar, a  Posadas  (Còrdova). L'agressor es troba ferit en estat greu i, després d'una primera assistència sanitària al lloc dels fets, ha sigut traslladat a l'Hospital Universitario Reina Sofia de la capital cordovesa.

Des de la  Guàrdia Civil  han explicat que l'assassinat s'ha produït poc abans de les dotze del migdia a la barriada Virgen de la Salut de la localitat cordovesa. Pel que sembla, la Concepción ha acudit al que fins fa unes setmanes havia sigut la llar conjugal per emportar-se algunes de les seves pertinences després d'haver iniciat els tràmits de divorci. Anava acompanyada d'unes amigues, però l'agressor, F. T., no les ha deixat accedir a l'interior, cosa que els ha generat sospites. Un cop dins de la vivenda, l'home ha agredit la seva exparella amb una arma blanca i li ha provocat la mort gairebé a l'acte. I, a continuació, l'agressor ha intentat acabar amb la seva pròpia vida, segons les primeres hipòtesis, amb una arma de foc, ja que tenia vinculació amb la caça i disposava d'armes a la vivenda. Els serveis sanitaris desplaçats fins al lloc han confirmat la mort de la dona i han traslladat l'agressor a un hospital de la zona tenint en compte la gravetat de les seves ferides.

L'institut armat ha explicat que, en un primer moment, no consten antecedents o denúncies prèvies de maltractaments, i que ella, que tenia dos fills, tampoc havia requerit assistència als serveis municipals d'atenció a la dona. I, tot i que havien decidit separar-se una vegada assolida la jubilació, fins fa un mes compartien la mateixa vivenda.

Notícies relacionades

L'Ajuntament de Posadas, municipi de 7.000 habitants on tots dos eren molt coneguts, ha condemnat l'assassinat i ha decretat dos dies de dol en repulsa per la mort de la Conchi. Així mateix, el consistori ha convocat els veïns a les concentracions de dilluns a la tarda i dimarts al migdia a la plaça de l'Ayuntamiento en recolzament a les víctimes de la violència de gènere. També des de l'Executiu andalús han expressat la seva repulsa contra el crim, «un fet que ens indigna i avergonyeix a Andalusia», segons l'ha qualificat el president autonòmic Juanma Moreno Bonilla. Per la seva banda, la consellera andalusa d'Igualtat, Rocío Ruiz, ha explicat que l'Institut Andalús de la Dona (IAM) ha activat immediatament el dispositiu d'atenció psicològica per a la família.

La dona assassinada és la catorzena víctima mortal de violència masclista aquest any a Espanya, i la primera a la província de Còrdova. Tot i que des de la Guàrdia Civil s'han mostrat molt cauts i s'han limitat a confirmar l'agressió a la dona, la Delegació del Govern per a la Violència de Gènere ha confirmat que el cas s'està tractant com a violència masclista. Segons la seva estadística, ja són 1.047 les dones assassinades per les seves parelles o exparelles des que es van començar a comptabilitzar les víctimes de violència masclista el 2003